Gafe majore in manualul de biologie de clasa a VI-a

Publicat: 09 Sep. 2018, 17:01 News 3

Editura Pedagogica a Ministerului Educatiei a gafat extrem de tare in noul manual de Biologie de clasa a VI-a. In acesta putem observa ca inima si ficatul sunt pozitionate gresit.

Si cum asta n-ar fi fost suficient, pe langa plasarea gresita a organelor omului din fotografie, in manual gasim foarte multe informatii eronate, dar si greseli gramaticale.

Gafe majore in manualul de biologie de clasa a VI-a

Astfel putem afla ca vasele de sange insumeaza 160.000 kilometri in corpul uman. Insa in alt capitol se contrazic, unde este scris ca vasele de sange insumeaza 96.000 km. Diferenta nu este mica deloc.

Intr-una dintre fotografii, inima si ficatul sunt puse total gresit. Imaginea este in oglinda, iar organele pe partea gresita.

Mai mult, gasim o confuzie intre mucegai si paraziti, dar si concepte precum”orific: sau lob „interior” al plamanului, in loc de lob inferior.

Si cum asta nu era suficient, gasim si intrebarea „Cine si cum produce urina?”, fapt care-i ingrijoreaza pe cei care au analizat manualul.

Pentru aceasta disciplina, elevii vor avea la dispozitie doua manuale de la Editura Didactica si Pedagocica, cu antetul Ministerului. Insa in cel de-al doilea gasim toate greselile enumerate anterior.

Gafe majore in manualul de biologie de clasa a VI-a

Ministerul Educatiei a modificat procedura de realizare a manualelor scolare. Astfel ca n-o sa mai fie cumparate prin licitatie publica, ci editate la Editura Didactica si Pedagogica din subordinea sa.

Cei care au semnalat aceste probleme grave din manualul de biologie au fost profesorii de biologie, dar si editorii si profesorii universitari.

Publicat: 09 Sep. 2018, 17:01 News 3
Pe aceeași temă