Gabriela Cristea, după 25 de ani de televiziune: “Va trebui să umble la naftalină și să scoată bani dacă vor oameni profesioniști, programe de calitate”

Publicat: 01 Jul. 2020, 00:32 Vedete

Gabriela Cristea, după 25 de ani de televiziune, și după această pandemie care a afectat mai toate domeniile de activitate, e de părere că lucrurile trebuie să se schimbe în ceea ce privește programele TV, emisiunile. Vedeta ne-a oferit un interviu exclusiv în care ne-a vorbit atât despre carieră, cât și despre familia ei frumoasă.

Cum a fost viața Gabrielei Cristea în timpul autoizolării, ce proiecte are în derulare, cum a slăbit atât de mult, dar și despre alte “secrete” din căsnicie sau carieră, aflați în interviul de mai jos!

Gabriela Cristea: „Perioada de izolare nu a fost atât de rea pentru noi”

Reporter: Gabi, ce faci tu? Ce fac prințesele? Tavi? A trecut multă vreme de când nu ne-am vorbit…

Gabriela Cristea: Noi suntem bine. Slavă Domnului, sănătoși și sperăm să trecem cât mai repede prin situația asta de criză. Tavi e bine. Acum mai ales. El a avut contact cu Marcel Pavel și mulțumim lui Dumnezeu că testul i-a ieșit negativ și sperăm să nu ne apropiem prea tare de virus!

Reporter: Cum ați suportat perioada de autoizolare? Sunteți, totuși, norocoși că stați la curte și micuțele au putut ieși la aer… și voi!

Gabriela Cristea: Perioada de izolare nu a fost atât de rea pentru noi, pentru că noi stăm la curte și am putut ieși mult în aer liber. Ne-am ocupat de grădină, ne-am ocupat de lucrurile administrative ale casei și ne-am jucat cât am putut de mult cu cele două fetițe ale noastre, a fost o perioadă grea pentru că, na!, îți dorești să mai ieși din când în când cu copiii din casă, să te duci în parc, la un restaurant, la o terasă. Dar o să vină și vremea aia!

Reporter: Cum și cu ce ți-ai ocupat timpul în perioada respectivă?

Gabriela Cristea: Așa cum spuneam, ne-am ocupat mult de casă: ne-am îngrijit grădina și am făcut-o foarte frumoasă. Am plantat pomi, am plantat flori, m-am ocupat și m-am documentat legat de tot ceea ce înseamnă grădinărit și acum pot să spun că sunt expert. Cam de asta ne-am ocupat. Și în rest de fete, de casă și cam atât.

Reporter: Perioada de izolare a schimbat cu ceva căsnicia ta? Poate v-ați apropiat mai mult sau poate ați avut discuții din lucruri banale, pe care până acum nu le-ați mai avut?

Gabriela Cristea: „Sunt la dietă și chiar sufăr din punctul acesta de vedere”

Gabriela Cristea: Nu pot să spun că a schimbat într-un fel sau altul căsnicia noastră, pentru că noi oricum petreceam foarte mult timp împreună. Noi suntem foarte apropiați și discutăm despre absolut orice. Nu, nu s-a schimbat în niciun fel și nu ne-a schimbat în niciun fel!

Reporter: Apropo, cine este cocoșul în casă? Cum gestionați micile discuții care apar în cuplu? Care este primul care face pasul spre “împăcare” și cum?

Gabriela Cristea: La noi în casă nu există cocoșul și găina! La noi, toți – și, când spun toți, mă refer și la cele două fete – avem drepturi și obligații și fiecare trebuie să își îndeplinească drepturile și obligațiile și încercăm să ne respectăm unii pe alții. Eu recunosc că sunt un pic mai supărăcioasă, dar Tavi e genul care mă împacă întotdeauna și găsește el metoda eficientă prin care lucrurile să se întâmple frumos. La noi în casă nu există ceartă, pentru că niciunuia dintre noi nu ne place să ne certăm.

Reporter: Cine cheltuiește cei mai mulți bani: tu sau Tavi?

Gabriela Cristea: Din păcate, amândoi avem sită în buzunar și ne curg banii prin sită. Nu pot să spun că eu cheltui mai mult sau el cheltuie mai mult, dar ne statsifacem toate capriciile, pentru că până la urmă pentru asta muncim: ca să ne facem viața mai frumoasă.

Reporter: Cum te-ai descurcat cu tunsul, vopsitul, manichiura și toate cele ce țin de îngrijirea personală acasă? Citisem, la un moment dat, că-ți faci manichiura singură, de la 14 ani, pentru că ești alergică la niște produse.

Gabriela Cristea: Da, cu tunsul a fost simplu pentru că oricum am părul lung și nu am probleme: nu mi se despică firul, nu trebuie tuns la o perioadă regulată. Cu vopsitul, m-am vopsit singura. M-a ajutat Tavi la un moment dat, cum și eu l-am tuns pe el. Cu mani și pedi m-am descurcat singura acasă, cum am putut. Și cu epilatul la fel. Am făcut lucrurile astea și înainte la fel. Dar, dacă poți să mergi la salon e bine să mergi să te răsfețe cineva. Dacă nu, te răsfeți și tu singură acasă și nu pot să spun că a fost o corvoadă pentru mine. Nu am arătat nici rău. Mi-am putut face unghiile, am descoperit și o gamă de ojă cu care pot să îmi fac unghiile și nu am alergie. Ma rog, chestii din astea mărunte, de îngrijire personală.

Reporter: Știi să gătești foarte bine. Această pasiune nu se poate tranforma într-o afacere profitabilă pentru tine? Ce bunătăți ai mai gătit? Poți să oferi 1 rețetă de desert pentru cititorii CIAO.ro?

Gabriela Cristea: Știu să gătesc foarte bine. În ultima vreme însă nu am mai gătit, pentru că am intrat eu la dietă, că vreau să intru într-o formă fizică foarte bună. Mai ales că m-am îngrășat în prima perioadă a pandemiei, pentru că am făcut pâine de casă, cozonaci, gogoși, paste… de toate am gătit. Cât privește o afacere, toți prietenii mei îmi spun că aș deveni milionară dacă m-aș apuca să fac o astfel de afacere, doar că nu am răbdare. Și iartă-mă, dar nu o să îți dau o rețetă… În momentul ăsta sunt la dietă și chiar sufăr din punctul acesta de vedere.

Gabriela Cristea: „Important e ca artiștii să supraviețuiască în perioada asta”

Reporter: Ce face Tavi… departe de scenă…? Un artist care iubește atât de mult muzica. Bănuiesc că acasă vă cântă zilnic… Cum vezi tu, cum vede el viitorul pentru artiști?

Gabriela Cristea: Eu cred că lucrurie se vor redresa încet, încet. Important e ca artiștii să supraviețuiască în perioada asta. E greu pentru Tavi, pentru că trebuie să stea departe și de studio. Dar, în perioada asta a reușit să înregistreze o piesă și probabil că într-o săptămână, maxim două o va scoate pe piață. E o piesă de vară și sper să vă placă foarte mult.

Reporter: În ce proiecte mai ești implicată acum?

Gabriela Cristea: La momentul ăsta nu am emisiune. Emisiunea mea s-a încheiat înainte de pandemie. Programăm ceva la momentul respectiv, însă totul a rămas în stand-by. Probabil că din septembrie, sunt în discuții acum. Probabil că din septembrie o să încep un nou proiect despre care nu pot să spun foarte multe. În primul rând, ca să pot să mă întorc ar trebui să se respecte toate măsurile de protecție. Asta ar fi cel mai important. Și conținutul să fie, într-adevăr, unul de calitate.

Reporter: Ai vreun vis neîmplinit, profesional vorbind?

Gabriela Cristea: Mmmmm. Nu! Nu cred că mai trebuie să demonstrez absolut nimic, dar în fiecare zi îmi doresc să mă perfecționez și să arăt că pot să fac lucrurile din ce în ce mai bine.

Reporter: Apropo, de câți ani faci televiziune? Îți mai amintești cum și când a început totul? Poți să ne povestești puțin…?

Gabriela Cristea: Ooo, cred că sunt peste 25, 26 de ani de televiziune. Nu am făcut decât televiziune la viața mea. Am început în TVR și am prezentat împreună cu Horia Brenciu Eurovision-ul și de acolo lucrurile au escaladat și astăzi am ajuns unde sunt.

Reporter: S-a discutat mult în spațiul public, în anii trecuți, că ai fost una dintre cele mai bine plătite vedete TV. În ce ai investit roadele muncii tale?

Gabriela Cristea: „În prima parte a carierei mele, toți banii, mi-au fost furați de fostul meu soț”

Gabriela Cristea: În prima parte a carierei mele, toți banii, din păcate i-am pierdut… Acum probabil că foarte multă lume știe că mi-au fost furați de fostul meu soț. Iar acum avem o casă și investim în noi. Nu am făcut investiții majore. Ne gândim să facem asta pentru că, până la urmă, trebuie să ne gândim și la zile negre. Dar, întâi ne-am asigurat confortul nostru de toate zilele și după aceea o să ne gândim și la alte lucruri. Oricum, aș fi făcut niște investiții frumoase dacă nu aș fi fost atât de naivă și nu m-aș fi lăsat păcălită.

Reporter: Dan Negru mărturisea într-un interviu părerea lui despre viitorul televiziunii, după această pandemie, susținând că ”vor fi bani mai puțin pentru formate mari, grandioase, vedetele își vor reduce din pretenții și vor apărea compromisuri”. Ce părere ai despre asta? Cum vezi viitorul tău profesional?

Gabriela Cristea: Da, e posibil să fie așa. E posibil să nu fie așa, pentru că părerea mea e că, după pandemia asta și după toate lucrurile care s-au întâmplat, oamenii chiar așteaptă formate de televiziune mari și așteaptă lucruri în care să se regăsească în televiziune. Și atunci, televiziunile va trebui să umble la naftalină și să scoată bani de acolo dacă vor oameni profesioniști, programe de calitate și așa mai departe. Într-adevăr, au fost reduceri de bugete în perioada asta, pentru că și publicitate a fost mai puțină. Dar, încet, încet lucrurile se vor așeza și vor reveni la normal. Poate va fi o perioadă de compromis pentru fiecare dintre noi, dar eu cred că această perioadă de compromis nu va ține mult. Eu cred că bobul se va alege de neghină, până la urmă.

Reporter: Ce parere ai despre formatul Acces Direct, despre intriga care s-a născut pe marginea subiectelor, de exemplu cel cu Vulpița și Viorel?

Gabriela Cristea: „Nu știu câte kilograme am slăbit pentru că refuz să mă cântăresc”

Gabriela Cristea: Nu am niciun fel de părere. Fiecare program de televiziune este făcut cu un scop, după studii sociologice care reflectă dorințele oamenilor. Pentru că mă gândesc că de aceea există și cifre atât de bune pentru programul respectiv. Cât privește subiectul Vulpița și Viorel nu am să comentez, nu îmi stă mie în caracter să fac astfel de comentarii. Este genul de cuplu care se regăsește la sat în România și, din păcate, sunt foarte mulți oameni ca ei. Ceea ce ar trebui să facem este să le deschidem ochii și să le arătăm că există și o altă latură a societății și că pot trăi și altfel. Și cam atât.

Reporter: Cum stai cu greutatea? Fanii îți scriu la pozele pe care le postezi că ai slăbit destul de mult. Ții vreo dietă anume? Câte kilograme ai dat jos și câte mai vrei să dai jos?

Gabriela Cristea: Da, sunt la dietă și țin o dietă recomandată de nutriționist. Nu știu câte kilograme am slăbit, pentru că refuz să mă cântăresc întrucât eu întotdeauna eșuez lamentabil dacă nu slăbesc câte kilograme cred eu că am slăbit. Și atunci refuz să mă cântăresc. Cu siguranță mai am kilograme de dat jos, dar încet și în fiecare zi dau jos câte o cărămidă și sper să ajung la o formă fizică bună.

Reporter: Ai un soț care te iubește mult și 2 minunății de fete, poți să spui că ești cu adevărat împlinită? Îți mai lipsește ceva?

Gabriela Cristea: În fiecare zi îți mai lipsește ceva, pentru că dacă nu ți-ar mai lipsi ceva nu ai mai avea pentru ce să trăiești. Dar sunt împlinită ca om și acum nu fac altceva decât să construiesc. Să construiesc în jurul scheletului pe care l-am clădit împreună cu soțul meu și să facem împreună lucruri minunate și extraordinare. Ne dorim să trăim frumos și să ne simțim bine.

Reporter: Acum o să facem un “joc”… eu încep propoziții și o să te rog pe tine să le completezi.

Cea mai mare teamă a mea este… ”legată de sănătate. Îmi doresc să fiu sănătoasă și să nu fim bolnavi”.

Cea mai mare împlinire a mea este… ”familia pe care o am, soțul pe care îl am și cele două fetițe”.

Un “secret” pe care fanii nu-l știu despre mine este…. ”sunt tipicară; foarte, foarte tipicară – sunt această ”doamna scamă” care curăță până la ultima bucățică”.

În copilărie, cea mai mare trăsnaie pe care am făcut-o a fost…. ”Nu prea am făcut trăsnăi în copilărie, pentru că eu în copilărie am muncit foarte mult. Am făcut balet la modul profesionist vorbind și nu prea aveam timp de trăsnăi. Dar, la un moment dat… una a fost… să îmi tund bretonul. Și mă enerva foarte tare și oricum îl tunsesem prost; de fapt, imi tunsesem o șuviță à la Michael Jackson așa, și pentru că m-a enervat foarte tare am luat foarfeca și l-am tăiat de la rădăcină. Și am avut un timp o bucată în față tunsă așa… zero unu sau cât am resușit să tund cu foarfeca. Ulterior a crescut, slavă Domnului!”.

Publicat: 01 Jul. 2020, 00:32 Vedete
Pe aceeași temă