Claudiu Morosan, fratele lui Catalin Morosanu, a fost retinut de DIICOT. Acuzatiile sunt GRAVE

Publicat: 24 oct. 2018, 13:14 Autor: Simona Vedete
Claudiu Morosan, fratele lui Catalin Morosanu, a fost retinut de DIICOT. Acuzatiile sunt GRAVE

Claudiu a fost retinut de procurorii DIICOT, fiind implicat intr-un dosar pentru infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, contrabanda si constituire de grup infractional organizat.

Claudiu Morosanu, fratele cunoscutului Catalin „Morosnau”, a fost retinut, alaturi de alta 4 persoane de procurorii DIICOT Iasi, iar alte 15 persoane au fost plasate sub control judiciar.

Conform anchetatorilor in dosarul deschis din 2012, membrii retelei ar fi facut tranzactii fictive cu aur, a caror finalitate era decontarea fictiva de TVA. Dw asemenea, acestia ar fi facut si tranzactii ilegale cu aur, iar uneori metalul pretios fiind scos in afara tarii fara documente, relateaza digi24.ro

Claudiu Morosan, fratele lui Catalin Morosanu, a fost retinut de DIICOT

Claudiu Morosan, fratele lui Catalin Morosanu, a fost retinut de DIICOT

In Comunicatul Politiei Romane aflam urmatoarele:

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au efectuat 35 de percheziții domiciliare, ce au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în evaziune fiscală și spălare de bani. Au fost puse în executare 26 de mandate de aducere.

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani, formată din 26 de persoane, care ar fi administratori de societăți comerciale, pe raza județelor Iași, Alba și a municipiului București.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2015, aceștia ar fi creat circuite financiare, contabile şi bancare şi ar fi facilitat, începând cu înregistrarea în contabilitatea mai multor societăți comerciale, controlate de membrii grupului, a unor facturi fiscale eliberate pentru relaţii comerciale fictive, pe de o parte, obţinerea, de către aceste societăți comerciale, a unor reduceri importante de impozit pe profit şi T.V.A. şi, pe de altă parte, crearea premiselor obținerii unor sume importante de bani, prin solicitările de rambursare a T.V.A, ca urmare a interpunerii frauduloase în activitatea comercială derulată de mai multe firme fantomă…”

Continuarea pe digi24.ro.

Publicat: 24 oct. 2018, 13:14 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă