Femeia s-a trezit ca are un deget umflat peste masura, dar n-a mers imediat la medic! De ce boala infioratoare suferea. Se stia perfect sanatoasa!

Publicat: 25 sept. 2018, 16:50 Autor: madalina m. News 3

Femeia a inceput sa aiba dureri mari dupa ce s-a trezit cu un deget umflat.

Femeia de 42 de ani a apelat la specialisti abia dupa o saptamana de cand un deget i se umflase peste msaura. Aceasta credea ca sufera de ceva banal, mai ales ca se stia perfect sanatoasa.

Desi nu avea antecedente medicale insemnate, aceasta s-a trezit ca sufera de o boala foarte grava si periculoasa, pentru cei din jurul ei. Cazul medical rar s-a petrecut recent in California, Statele Unite ale Americii.

Femeia s-a trezit ca are un deget umflat peste masura

De cele mai multe ori, un deget umflat inseamna o inflamatie. Totusi, in cazul unei femei din California, aceasta problema medicala a devenit foarte chinuitoare. Ea acuza mari dureri la nivelul membrului, dar refuza sa mearga la spital.

Abia dupa o saptamana a decis ca e momentul sa ia masuri si sa apeleze la specialisti. Medicii si-au dat seama ca femeia de 42 de ani sufera de o boala foarte grava, dupa ce i-au efectuat o biopsie.

Aceasta avea dureri mari si umflaturi in deget, dar nu prezenta leziuni externe. Ce a mai fost curios e ca atunci cand au efectuat o radiografie si o tomografie, razele indicau inflamarea tesutului, dar nu existau probleme cu oasele.

Femeia s-a trezit ca are un deget umflat peste masura

In urma biopsiei, medicii au descoperit ca femeia avea in organism bacteria „Mycobacterium tuberculosis”, care cauzeaza aparitia tuberculozei. Bacteria se raspandeste prin aer si de obicei afecteaza plamanii.

Poate, insa, sa infecteze si alte parti ale corpului, cum sunt rinichii, coloana vertebrala sau creierul. Infectarea unui deget a fost „o manifestare extrapulmonara rara a tuberculozei”, au fost de parere specialistii.

Cazul medical de exceptie a fost publicat in „The New England Journal of Medicine”. Acest aspect este demn de luat in considerare la persoanele cu un sistem imunitar slabit. Expertii au fost de parere ca femeia s-a infectat de la sotul ei, care fusese in vizita in China si s-a intors cu simptome de tuse.

(sursa: livescience.com)

Publicat: 25 sept. 2018, 16:50 Autor: madalina m. News 3
Pe aceeași temă