Faceti cunostinta cu Pigcasso, porcul care picteaza! A ajuns celebru si operele sale de arta costa mii de dolari VIDEO

Publicat: 02 Mar. 2019, 21:37 Life

Pigcasso este unul dintre cele mai talentate animalute de ferma. Simpaticul porcusor a dat dovada de foarte multa creativitate.

Animalul de companie este printre cele mai bogate din lume, in momentul de fata. Asta deoarece porcul care picteaza a facut o adevarata avere datorita tablourilor vandute. Operele de arta realizate de Pigcasso au insa preturile cat se poate de piperate.

In anul 2016, Pigcasso a fost salvat de la o ferma de porci din apropiere de Cape Town, in Africa de Sud. Vietuitoarea a fost mai apoi adusa la un sanctuar detinut de o tanara. Potrivit acesteia, porcul care picteaza a avut inca din prima clipa o inclinatie spre pictura.

Pigcasso, porcul care picteaza, s-a imbogatit!

Astfel ca, proprietara de la Farm Sanctuary SA i-a adus rapid cateva pensule, culori si panza. Pigcasso a devenit rapid celebru datorita operelor de arta pe care le-a realizat. Joanne Lefson si-a dat seama ca porcusorul simpatic are un talent deosebit si i-a stat alaturi de fiecare data cand a pictat.

aceti cunostinta cu Pigcasso, porcul care picteaza

„A luat un manunchi de pensule, dintr-un motiv necunoscut, si nu a durat foarte mult pana cand a inceput sa deseneze cu pensula pe panza si sa vanda lucrarile in toata lumea!”, a marturisit Joanne Lefson, stapana porcului care picteaza.

Operele de arta pe care Pigcasso le realizeaza sunt desprinse din categoria celor abstracte. Totusi, animalul de ferma a avut nevoie de ceva ajutor pana cand sa isi poata manifesta talentul. Joanne i-a facut o pensula speciala si i-a adus culori vegane, pentru ca acestea nu contin substante toxice.

Anul trecut, porcul care picteaza a devenit cunoscut in toata lumea, pentru ca a gazduit propria sa expozitie. Lucrarile sale se vand incepand cu suma de 500 de dolari, dar pot ajunge si pana la 4.000 de dolari. In total, pana acum tablourile sale i-au adus stapanei pana la 150.000 de dolari in conturi.

Gustarea preferata a lui Pigcasso este popcornul cu caramel si potrivit stapanei sale, animalul se bucura de recompensa de fiecare data cand termina de pictat. Mai mult, o parte din banii care au fost pana acum adunati, in urma vanzarilor de tablouri, au fost folositi de proprietara sanctuarului pentru a salva si alte animale maltratate.

(sursa: express.co.uk)

Publicat: 02 Mar. 2019, 21:37 Life
Pe aceeași temă