Friptura de porc marinata, reteta de Craciun!

Publicat: 16 Nov. 2018, 13:56 Retete & Diete
Friptura de porc marinata, reteta de Craciun!

Pregateste cateva preparate delicioase pentru masa de Craciun!

Chiar daca nu esti o gospodina iscusita, reteta asta e simpla. Este usor de facut daca urmezi toate indicatiile. Vei avea pe masa o friptura de porc marinata, reteta de Craciun urmata de multe gospodine de la noi din tara.

Ingrediente friptura de porc marinata:

1,5 kg cotlet de porc

Pentru marinata :

Friptura de porc marinata, reteta de Craciun! 3 linguri sos de soia
1 lingura mustar (potrivit de iute)
6 linguri ulei
2 morcovi
1 ceapa
1 cuisoara
2 fire frunze de telina
1 lingura bulion
1/4 l vin rosu
400 ml supa din concentrat de vita

Pentru crusta:

Friptura de porc marinata, reteta de Craciun! 2 fire salvie
4 crengute cimbru
1 legatura patrunjel verde
100 g cascaval
1 albus
sare, piper

Mod de preparare friptura de porc marinata:

Friptura de porc marinata, reteta de Craciun!Se spala carnea cu apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se amesteca sosul de soia cu mustarul si uleiul.

Sosul marinat se intinde bine pe carne si se tine la frigider o ora. In acest timp, se curata morcovii si se taie, se curata ceapa si se infig cuisoare in ea.

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea. Se adauga morcovii, ceapa, telina, bulionul si marinata care ti-a ramas. Se pune vinul si zeama de carne.

Se pune la cuptorul incins, la 225 grade. Se lasa la patruns o ora si 20 de minute. Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava pentru a nu se usca.

Ierburile se toaca marunt si se amesteca cu cascavalul ras. Se pune sare, piper si albusul batut spuma.

Cand friptura e gata, se unge cu amestecul de albus cu verdeata. Se pune din nou la cuptor pentru 5-8 minute, pana se rumeneste. Friptura se feliaza si se serveste cu sosul din tava. Pofta buna!

Sursa: casepractice.ro.

Publicat: 16 Nov. 2018, 13:56 Retete & Diete
Pe aceeași temă