EXCLUSIV | O artistă din România a renunțat la biserică pentru scenă! De ce nu s-a mai făcut măicuță? “Pot să dau Slavă bunului Dumnezeu și prin…”

Publicat: 29 nov. 2022, 11:27 Autor: Dora Bazavan Vedete

Viorica Macovei, artista care a vrut să devină măicuță. Viorica Macovei este tare plină de surprize! Artista are o carieră muzicală frumoasă în spate dar ar fi putut să fie azi altceva. Pentru că în copilărie își dorea foarte mult să devină măicuță.

Mama ei a jucat un rol important în viața sa, iar interpreta de muzică populară și-a urmat până la urmă calea. Nu a renunțat însă la alte gânduri care îi dau târcoale, la adrenalină și la campaniile sociale pe care le inițiază cu încredere și speranță.

Viorica Macovei, artista care a vrut să devină măicuță

“Când eram mică eu îmi doream să devin măicuță, să mă călugăresc! Crescând în preajma Mănăstirii Humorului, a monumentului istoric înscris în patrimoniul UNESCO, mă simțeam cumva atrasă de viața monahală și simțeam să devin măicuță. Până am început eu să cânt și să ajung pe scenele festivalurilor care cumva m-au atras, pentru că scena m-a atras și toate premiile obținute m-au făcut cumva să merg pe drumul acesta al cântecului popular și nu  cred că am făcut rău, pentru că poți să cânți și să dai Slavă bunului Dumnezeu și prin cântec, prin albumul de pricesne pe care l-am făcut și prin alte proiecte”, a povestit special pentru Ciao, Viorica Macovei, despre care se spune cumva că este urmașa Sofiei Vicoveanca.

Viorica Macovei se implică în campanii umanitare și este inițiatoarea Campaniei „Donează pentru viață”.

“Noi dorim să achiziționăm un ventilator neonatal pentru secția  de Neonatologie Piatră Neamț. Mor foarte mulți copii pentru că nu există suficiente ventilatoare. Copiii născuți prematur dacă nu au parte de asemenea aparat nu pot fi ținuți practic în viață”, a mai adăugat artista de muzică populară.

Interpreta de muzică populară este atrasă de mașini și de adrenalină

Mânată de mică de adrenalină, Viorica Macovei și-a făcut curaj și a mers chiar la un curs cu Titi Aur pentru că visa să se înscrie la un concurs de raliu.

“Mai am pasiunea de a conduce mașina. Am făcut și un curs la Titi Aur, un curs de conducere defensivă. Voiam  să mă înscriu la un concurs de raliu dar nu s-a mai concretizat treaba asta încă. Am peste un milion de kilometri la volan, nu știu dacă poate fi mult sau puțin pentru o femeie. Eu zic că e mulțișor”, a spus Viorica Macovei. Ea și-a băgat mama în sperieți din cauza faptului că nu a mai putut să iasă la un moment dat dintr-o mășină de spălat.

“Când eram mică visam să conduc o mășină la un moment dat și până se înfăptuia momentul sau să-mi iau mașina mea am zis să conduc o altfel de mașină. Și m-am băgat în mașina de spălat, o Albalux cu elice în interior și elicea aceea era cumva volanul meu.  Și cum m-am băgat eu în mașină, m-am blocat. Am intrat cu umerii pe rând și când am vrut să ies țineam umerii amândoi să ies deodată. Când am vrut să ies nu am mai putut. M-am învinețit toată și  mama s-a panicat, nu știa cum să mă scoată și de fiecare dată. Mama cumva îmi amintește de pățania aia. „Mai vrei să conduci o mașină?”. Deci prima mașină pe care am condus-o a fost o mașină de spălat!”, ne-a povestit cântăreața, amuzată de acel moment din copilărie.

Soțul Vioricăi Macovei a fost la un pas de moarte

Soțul celebrei artistei a văzut moartea cu ochii dar a devenit erou după ce a salvat două tinere de la înec din apa mării învolburată. După ce a reușit să salveze fetele, Daniel Vasiliu nu se mai putea întoarce din apă și timp de 50 de minute s-a zbătut să supraviețuiască.

”Au ajuns la fată, dar fiindcă erau atât de mari valurile și curenții, ei au pus o vestă și a trimis-o Dani pe fată spre mal, cu cealaltă persoană. El s-a dus după un domn care, din păcate, și-a pierdut și viața. A înotat puțin, a văzut că nu poate să înainteze și a zis. Murim amândoi, mai bine mă întorc. A vrut să se întoarcă, dar nu mai putea și a început să se roage. Că ne-a povestit asta după”, a declarat la momentul respectiv Viorica Macovei.

Marea cumpăna din viața Vioricăi Macovei a fost în urmă cu câțiva ani, atunci când a fost tentată să renunțe la muzică pentru o carieră în diplomație.

„Au fost anumiți interpreți de muzică populară care nu au avut conduita cea mai potrivită să fie în acord cu costumul pe care îl îmbrăcăm. Cu muzica pe care eu o transmiteam oamenilor. Și atunci am fost puțin dezamăgită. Și am zis că renunț, motiv pentru care m-am dus la institutul de diplomație. Unde am început să fac cursuri de perfecționare și de formare. Acolo am întâlnit un om care mi-a zis să nu renunț la muzică. Și datorită dumnealui am rămas în domeniul acesta”, a mărturisit artista de muzică populară.

Publicat: 29 nov. 2022, 11:27 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă