EXCLUSIV. Silvana Rîciu este gravidă în 5 luni: “Vom avea o fetiță”! De ce a ținut artista sarcina ascunsă

Publicat: 19 May. 2020, 12:50 Vedete

Silvana Rîciu este gravidă în 5 luni! Cântăreața de muzică populară și soțul ei, Nicușor Ioniță, vor avea o fetiță, peste numai câteva luni! Reporterii CIAO.ro au obținut un interviu exclusiv cu artista de muzică populară care a ținut sarcina ascunsă până acum!

Silvana Rîciu s-a căsătorit cu soțul ei, artistul Nicușor Ioniță, în toamna anului trecut. Cei doi au avut o ceremonie religioasă discretă, la Mănăstirea Dervent, iar cununia civilă și petrecerea au avut loc la un local de pe malul Lacului Cernica. Cântăreața de muzică populară și soțul ei își doreau de mult timp un copil, iar visul li s-a împlinit în urmă cu 5 luni când ea a rămas însărcinată, pe cale naturală, după cum ne-a dezvăluit. Acum, artista de muzică populară este împlinită în adevăratul sens al cuvântului că va deveni din nou mămică, de fetiță. Cântăreața mai are doi copii din fosta căsnicie, pe Andrada și Luca, micuți care au o relație frumoasă cu actualul soț al vedetei.

Silvana Rîciu, gravidă în 5 luni

În interviul exclusiv pentru CIAO.ro, Silvana Rîciu ne-a dezvăluit motivul pentru care a ținut secretă sarcina atâtea luni, dar și cât de greu i-a fost în primul trimestru când nu a putut mânca aproape mai nimic, ba mai mult, a ajuns și la spital câteva zile, internată.

Reporter: Silvana, felicitări! În sfârșit, ești însărcinată, așa cum v-ați dorit. În câte luni ești?

Silvana Rîciu: Mulțumesc frumos!  Peste câteva zile voi avea 5 luni de sarcină.

Reporter: De ce ai ținut secret sarcina atâtea luni?

Silvana Rîciu: Am convenit împreună cu soțul meu să nu spunem absolut nimic până nu suntem 100% siguri că totul merge bine în sarcină și, în plus, am vrut să evităm și gândurile negative ale multora.

Silvana Rîciu: “Am fost și internată câteva zile în spital”

Reporter: Cum a fost primul trimestru de sarcină? Cum te simți acum?

Silvana Rîciu : Primul trimestru de sarcină a fost foarte greu pentru mine. În primele 4 luni mi-a fost foarte rău zilnic, am vomat foarte mult, am fost și internată câteva zile în spital, toată ziua stăteam doar în pat și abia seara târziu reușeam să mănânc câte ceva și să beau apă.

Prima parte a sarcinii a fost toxică.

Acum, slavă Domnului, stările de rău au trecut. În general sunt bine ca stare, dar obosesc foarte repede, simt nevoia să dorm mai mult și doctorul mi-a recomandat să nu fac absolut deloc efort…Mai am zile când îmi este rău, dar sunt cu mult mai bine acum, în comparație cu primele 4 luni de sarcină când nici nu puteam pleca undeva de acasă de rău ce îmi era.

Reporter: Când ai aflat că ești însărcinată cum ai reacționat? Dar soțul tău, Nicușor?

Silvana Rîciu: Sarcina aceasta ne-am propus-o, ne-am dorit-o, deci nu ne-a luat prin surprindere. Dar am așteptat cu nerăbdare rezultatul testului de sarcină și am facut vreo 4-5 teste pentru că una dintre liniuțe ieșea mai ștearsă.

Silvana Rîciu: “In primele 4 luni de sarcină, am slabit 5-6 kilograme”

Reporter: Ce spun copiii de noua sarcină?

Silvana Rîciu: Copiii erau la școală în ziua în care ne-am convins noi că sunt însărcinată. Când au venit acasă am făcut consiliu de familie pentru a le da vestea cea mare.  Luca a început să plângă de emoție și fericire, Andrada a fost și ea foarte, foarte încântată. Copiii mei de ani buni își doreau un bebe, iar acum că îl vor avea în sfârșit, sunt foarte fericiți și nerăbdători.

Reporter: Câte kilograme ai luat până acum? Ce alimentație ai? A fost post și știu că tu țineai toate posturile. Acum, în sarcină, s-a mai întâmplat acest lucru?

Silvana Rîciu: Din fericire încă nu am luat nici un kilogram în plus până la 5 luni. Fiindu-mi foarte rău în primele 4 luni de sarcină, am slabit cca 5-6 kilograme. Sper ca de acum încolo să nu mă îngraș prea mult. Am grijă la ce mănânc și la cât mănânc. Nu exagerez deloc cu porțiile. Mănânc variat și cu porții mici. De fapt așa pot să mănânc, nu că mi-aș fi propus eu asta… Faptul că m-am obișnuit să mănânc puțin în cele 4 luni de sarcină cât mi-a fost foarte rău, mă ajută acum. Atunci foarte multe alimente nu le suportam. Acum mi-am revenit, pot mânca, dar mi-am păstrat obiceiul de a mânca ponderat.

Da, înainte țineam posturile în întregime, dar acum, fiind însărcinată, și fiindu-mi atât de rău, am primit dezlegare de la părintele duhovnic să țin post doar miercurea și vinerea ( în postul Paștelui). Și am ținut  de asemenea atunci și prima săptămână de post în întregime. Bebe avea nevoie și de proteine pentru a se dezvolta și a fi sănătos.

Reporter: Ce sex are bebelușul? Ați ales deja numele?

Silvana Rîciu: “Vom avea fetiță”

Silvana Rîciu: Vom avea fetiță. Se va numi Anastasia Maria. Aveam nume pregatite dinainte de a rămâne însărcinată. Stabilisem împreună cu soțul meu, cum se va numi bebe, dacă va fi fetiță sau băiețel.

Reporter: Ați început pregătirile pentru camera bebelușului sau încă e devreme să te gândești la asta?

Silvana Rîciu: Am început amenajările nu numai pentru camera în care  va sta bebelușul împreună cu noi, ci facem amenajări în tot apartamentul unde ne vom muta în vara aceasta până să se nască bebe. Aveam nevoie de o locuință mai spațioasă, unde să locuim toți patru, plus bebe…

Reporter: Cum te-ai protejat în perioada de izolare? Ai ieșit din casă?

Silvana Rîciu : Nu, nu am ieșit din casă, nici eu, nici copiii. S-a ocupat Nicușor de toate.
Dar mie mi-a prins bine această perioadă, pentru că oricum am stat mai mult în pat și fiindu-mi rău, nu puteam ieși din casă, nici dacă voiam. Perioada de izolare a coincis cu cea mai grea parte a sarcinii mele.

Silvana Rîciu: “Sunt o soție răsfățată”

Reporter:  Ești o soție mai răsfățată de când ești însărcinată?

Silvana Rîciu: Sunt o soție răsfățată în general. Soțul meu e foarte atent cu mine mereu, dar acum de când sunt însărcinată, mi-a luat cam toate grijile și responsabilitățile de pe umeri. Se ocupă el de toate. Eu fac ce pot prin casă, dar nu am voie să fac efort mare. Urmează să încep și orele de canto cu elevii, dar așa mai încet, în ritmul meu de femeie însărcinată.

Reporter: Pofte ai avut? Mai ai? L-ai trimis pe Nicușor în miez de noapte la cumpărături?

Silvana Rîciu : Am pofte mici și nu la modul că dacă nu mănânc acum x aliment, nu știu ce pățesc.

Nicușor oricum are grijă să nu-mi lipsească nimic și atunci am de unde alege ce aș vrea să mănânc în ziua respectivă.

Când îmi doresc ceva, îl rog să-mi cumpere ce am eu poftă, dar niciodată în miez de noapte.

Reporter:  Ai rămas însărcinată după ce ai facut tratamente? Sau după multe rugăciuni…?

Silvana Rîciu a rămas gravidă pe cale naturală: “Nu am făcut nici un tratament”

Silvana Rîciu: Nu am făcut nici un tratament. Ne-am rugat într-adevăr și noi doi, și copiii. Fără ajutorul lui Dumnezeu, noi, oamenii, n-am putea să facem nimic pe lume, oricât de mult ne-am dori. Fără voia Lui, nu se întâmplă nimic.

Noi ne-am făcut planul ca în luna ianuarie (2020) să rămân însărcinată și cu voia lui Dumnezeu, așa s-a întâmplat.

Reporter:  Vei naște prin cezariană?

Silvana Rîciu:  Da, voi naște prin cezariană, așa cum i-am născut și pe Andrada și Luca…

Reporter:  Ce spune tăticul Nicușor, cum te răsfață? Știu că el și-a dorit foarte tare un copil…

Silvana Rîciu: Într-adevăr, Nicușor și-a dorit foarte mult un bebe. Faptul că mă simt mereu răsfățată, ocrotită, ajutată, am spus-o mereu. E  un bărbat deosebit, care pune familia pe primul plan. Are mare grijă de mine și de copii, muncește foarte mult. Se descurcă minunat în rolul de tată și sigur va fi un tată foarte bun și grijuliu pentru bebelușul nostru.

Soțul Silvanei are o relație deosebită cu cei doi copii ai ei

Reporter: Nicușor are o relație frumoasă și cu cei doi copii ai tăi, Luca și Andrada.

Silvana Rîciu: Da, au o relație grozavă. Se iubesc. El are multă grijă de copii, îi iubește, se îngrijește să nu le lipsească nimic, iar copiii apreciază foarte mult toate lucrurile acestea.

Reporter:  Căsnicia ta s-a schimbat mult de când ai rămas însărcinată sau nu este nicio diferență?

Silvana Rîciu: Pentru el s-a schimbat situația pentru că are acum mult mai multe griji și responsabilități, a preluat și multe din sarcinile mele… Mi-aș dori să îl pot ajuta mai mult. Dar sarcina mea, nefiind deloc ușoară, n-am mai putut face multe activități din ceea ce faceam înainte. În plus, e mai greu și pentru că traversăm cu toții o perioadă foarte dificilă, cu toată nebunia asta cu pandemia.

Silvana Rîciu: “Ne dorim să ne mutăm într-o casă mai mare”

Reporter:  Acum ți-au ieșit toate planurile. S-a îndeplinit tot ce-ți doreai în trecut: să te căsătorești, să ai încă un copil. Ce planuri se mai regăsesc pe lista ta?

Silvana Rîciu: Așa cum am spus, ne dorim să ne mutăm într-o casă mai mare și în curând se va îndeplini și această dorință. Urmează să facem înregistrări noi, inclusiv un duet.
Apoi vom reîncepe filmările pentru emisiunea noastră de la Favorit Tv. Sper că încet, încet lucrurile să reintre în normal.

O mare dorință a noastră în plan profesional, ca artiști, este să treacă mai repede toate efectele negative ale pandemiei și să ne  putem relua toate activitățile, evenimentele de orice fel, spectacolele. E o perioadă foarte grea pentru toți artiștii și se pare că tot anul acesta va fi la fel. Sperăm că vor veni vremuri mai bune.

Publicat: 19 May. 2020, 12:50 Vedete
Pe aceeași temă