EXCLUSIV | Monica Tatoiu taie în carne vie! Ce ar face dacă s-ar vedea la putere și ar fi Președintele României

Publicat: 23 oct. 2022, 19:30 Autor: Dora Bazavan Vedete

Monica Tatoiu taie în carne vie! Monica Tatoiu a suferit o pierdere imensă când i-a murit mama. Femeia care s-a dedicat cum a știut mai bine creșterii și formării ei!

Ce a simțit Monica Tatoiu când s-a despărțit de mama ei!  “Mama se ruga pentru mine și mă corija când o luăm razna”

Despre regrete, cele mai înțelepte sfaturi și despre ce ne așteaptă până în anul 2025 dar. Și ce ar face dacă ar fi la cârma acestei țări, Monica Tatoiu a vorbit pe șleau! Ba chiar a tăiat în carne vie pentru că este mereu realistă și gândește spre viitor!

Doamna Tatoiu, cumva vă bucurați că mama dumneavoastră a scăpat de chinuri și i s-a cruțat suferința! Era bolnavă de ceva timp! Cum ați gestionat situația cu problemele dânsei de sănătate?

Mama n-a ieșit din casă în ultimii 5 ani cu excepția internării pentru Covid în martie. Viața ei a fost dedicată lui Dumnezeu, citirii și interpretării Bibliei. Am 20 kg de manuscrise care trebuie editate. Sunt fericită că a scăpat de povara bolii și s-a dus către cel pe care l-a iubit și venerat toată viața ei. Trebuia să fie călugăriță dar a fost mamă și soție și fără acest sacrificiu eu nu existam. Nu avea încredere în doctori și spitale. Credea că rugăciunea vindecă orice. Putea să mai trăiască dar a refuzat relația cu instituțiile „Cezarului”. Și asta i-a fost fatal sau benefic. M-am rugat “Doamne, facă-se voia Ta”. Este rugăciunea în care pun toată speranța întotdeauna. Pentru că asta m-a învățat mama.

Monica Tatoiu taie în carne vie!

Ce ați moștenit de la mama dumneavoastră și ce o să vă lipsească de acum încolo cel mai mult?

Am moștenit de la Mama Dica credința că nu sunt singură pe lume. Că El vede când fac bine și mă ridică și vede când mă abat de la calea Lui. Și mă corijează cu dragoste de părinte să găsesc drumul înapoi. Mama se ruga pentru mine și mă corija când o luam razna. Acum trebuie să trăiesc din depozitele pe care le-a făcut ea pentru mine. Simt ceea ce simt elevii dintr-a patra când se despart de Doamna învățătoare.

Ce și-a dorit mama dumneavoastră pentru acest moment dureros al vieții? Ați vorbit vreodată despre asta?

Nici mama și nici tata nu au vrut forme fără fond la trecere. Românii au multe tradiții precreștine în care eu nu am fost crescută. Scânteia Creatorului părăsește ambalajul pamântesc care se întoarce în pământul din care a fost modelat. La ea trebuie să ne raportăm când ne gândim la cei adormiți. Cum ajutăm componența divină să se reîntoarcă alături de lumină? Prin faptele noastre bune ale urmașilor celor plecați. Formele fără fond sunt pentru farisei. Și mama a fost departe de asta.

Știu că dumneavoastră ne-ați spus într-un interviu că atunci când o să vină momentul. Vă doriți să fiți incinerată și să vă arunce băiatul cenușă în mare sau ocean! În continuare vă doriți asta? De ce?

Monica Tatoiu a suferit o pierdere imensă

Am vorbit cu oameni mai înțelepți decât mine. Incinerarea este o încălcare a credinței în care am fost botezată. Nu pot să încalc un contract fără penalități. Pe care le va plăti puiul meu. Nu avem voie să fim egoiști pe spinarea urmașilor noștri. Oricât de oripilată sunt că o să mă mănânce viermii. Asta-i religia mea și de perpetuarea ei depinde viitorul spiritual al puiului meu.

Aveți vreun regret cu privire la mama dumneavoastră? Este ceva ce v-ați fi dorit să îi spuneți și nu ați mai avut ocazia?

Nu am regrete față de mama. Spre sfârșit i-am demonstrat că m-am înțelepțit. Și mi-a spus că este mândră de mine că am găsit în sfârșit calea.

Cum o să vi-o aduceți aminte de acum încolo și care e cel mai înțelept sfat pe care l-ați primit până acum de la mama dumneavoastră?

Nu am regrete față de mama. Spre sfârșit i-am demonstrat că m-am înțelepțit și mi-a spus că este mândră de mine că am găsit în sfârșit calea.

Ce ar face dacă s-ar vedea la putere și ar fi Președintele României

Cum va susține soțul dumneavoastră acum? Am văzut că v-a spus că nu se mai roagă nimeni pentru familia dumneavoastră așa cum o făcea mama dumneavoastră!

Mama se ruga pentru noi de câte ori plecam la drum. Soțul meu crede că nu mai avem scutul. Eu cred că mama, acolo unde este, are o putere mai mare dacă noi facem ceea ce trebuie. Dacă o pățim este doar din vina noastră. Prima regulă: “Nu invocați Răul prin înjurături”.

Schimbând puțin registrul de la acest subiect. Toată lumea e speriată pentru ce urmează să se întâmple în această iarnă, facturi, scumpiri, frig, lipsa mâncarii! Dumneavoastră cum sunteți? 

Va fi greu. Fiecare va pierde ceva. Important e să nu ne pierdem credința că dacă facem ceea ce Creatorul ne cere vom primi puterea să supraviețuim demn.

O să stați mai mult în țară sau plecați în vacanțele dumneavoastră obișnuite?

O să călătoresc ca în alți ani, la cald, cât mai pot.

Ce griji are Monica Tatoiu

Pentru ce vă faceți griji cel mai mult acum?

Griji îmi fac pentru pandemia de prostie și impostura care bântuie prin birourile puterii în lume. Nu există vaccinuri.

Cât timp credeți că va dura această criză în care se afundă din ce în ce mai mult România?

Criza va dura până în 2025. Dar recuperarea după criză încă mulți ani.

Dacă ați fi președintele țării. Cum ați gestiona situația în care suntem cu toții azi și ce anume ați schimba ca să ne fie bine?

Dacă aș avea putere, primul lucru ar fi întoarcerea la piața reglementată de energie, decuplarea de la burse. Introducerea unui impozit minimal pentru companii cu maximum 5 angajați. Reducerea la jumătate a ministerelor și personalului tesa din administrație, alegerea avocatului poporului prin vot direct. Alegeri locale în două tururi, pierderea pensiilor speciale pentru condamnații pentru corupție inclusiv plagiat. Introducerea plății pentru cei din penitenciare.

Publicat: 23 oct. 2022, 19:30 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×