Puya, la momentul adevărului: ”Sunt cel mai familist om posibil care e supus mereu încercărilor!”

Publicat: 25 dec. 2021, 16:45 Autor: Dora Bazavan Vedete

Celebrul rapper își aduce aminte de copilărie și de micile bucurii de atunci! Cum e azi Crăciunul la el acasă și cum l-au găsit sărbătorile de iarnă, ne-a povestit cu bucurie! Ciao.ro a aflat cât de familist este Puya și cum își împacă soția atunci când o mai supără din când în când.

Reporter: Dragoș, ți-ai priit piesa asta inspirată din poeziile lui Adrian Păunescu! Ești în trending!

Nu mă pasionează trending-ul, mă pasionează ce spune stradă..dacă oamenii mă apreciează și îmi strâng mâna când mă văd sau mă salută mi se pare suficient. Banii nu au fost pentru mine niciodată o condiție că să facă muzică. Nici nu știam în ‘95 când m-am apucat de muzică că cineva da bani pe “prostiile “pe care le scriam. Dacă aș fi vrut trending în ’98, cântăm” Lasă-mă papa la mare” nu “Tupeu de borfas”.

Te-ai gândit vreodată să faci un feat cu maneliștii care sunt acum  în toate topurile muzicale? Ți-ar plăcea?

Pe maneliști îi cunosc de când eram mic. Cartierul e strict legat de muzica asta. Dacă voiam să fac, o făceam până acum. Singura colaborare de genul a fost La Familia feat Dan Armeanca, “Bine ai venit în paradis”, se întâmpla în ‘99. Eu nu vreau să fiu la mod,ă vreau să reprezint …nu cred că avem multe în comun.

”Nu cadourile aduc bucurie, nu plasticele din China”

A venit Crăciunul! Ce amintiri ai tu din copilărie legate de Crăciun?

Îmi e dor de zăpada aia mare, de lunile alea cu troiene până peste cap. Și când ne agățam de mașini sau tramvaie ca să alunecăm pe gheață, ca o sanie. Pare ciudat, știu, vorbesc ca un moș, dar sincer, îmi dau seama acum că Susaiul era la mine în fața bloculului și eu habar nu aveam. D-aia sunt mult mai atent acum la ce e în jur. Cine știe ce pierd.

Cum era la voi? Era Moșul bogat  sau nu prea?

La noi care? La noi pionierii?? Știi care e treaba, când un copil are 100 de mășinuțe, nu o iubește pe niciuna dacă are doar una, aia e lumea lui. Nu cadourile aduc bucurie, nu plasticele din China. Bucuria e să te simți iubit și protejat ori mie asta mi-a arătat Moș Gerilă că nu aveai voie să spui Moș Crăciun, așa cum a putut.

Cât de des erai pedepsit în copilărie și ce așteptai cu nerăbdare?

Nu eram pedepsit mai mult decât alți copii. Așteptam cu nerăbdare să ies afară din casă. Pare ciudat acum, dar mă obseda statul între 4 pereți.

Puya: ”Sunt cel mai familist om posibil”

La voi acasă cum este Crăciunul, de când ai familia ta și fetele?

Crăciunul e momentul în care încercăm să stăm mai mult împreună. Nu mai aștept nici un cadou, alerg să le cumpăr.

Ești un familist convins sau mai calci și strâmb câteodată?

Nu mă dau eu mai catolic decât Papa, hai să nu exagerăm! Sunt cel mai familist om posibil care e supus mereu încercărilor…încerc să fiu mai bun în fiecare an.

Cum îți împaci soția când o superi? Cum reacționează băieții de cartier la astfel de faze?

Păi dacă ți-aș spune m-ai desconspira și nu o să mai prindă nicio vrăjeală…Nu am nicio tehnică..chiar îmi pare rău, pe bune! E o femeie extraordinară , are tot respectul și iubirea mea și pur și simplu îmi pare rău când o supăr…na!

Artistul va da iama în sarmale

Ce își dorește Puya de la Moș Crăciun?

Liniște ! A fost un sfârșit de an zbuciumat rău ..

La ce preparate poftești tu cel mai des de Crăciun?

Sarmale …nu mănânc sarmale decât de Crăciun, d-aia le aștept mereu!

Gătești vreodată pentru fetele tale?

Grătare da, altceva nu știu. Mama lor e mult prea pricepută ca să încerc să mă
pun cu ea!

Cu ce gânduri intrii în noul an și ce îți dorești tu de la 2022? Ai planuri mărețe?

Vreau să arăt tuturor că NeaPuya nu e chiar gata așa, cum speră ei, și că Domnu’ Puy vine peste ei așa cum a făcut-o mereu. La fel ca în prima zi! Vine  exact când nimeni nu îi mai dă nicio șansă!

Publicat: 25 dec. 2021, 16:45 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă