EXCLUSIV | Crina Abrudan, schimbări radicale. La ce aliment a renunțat definitiv: “De la soțul meu a pornit, dar nu am recunoscut niciodată!”

Publicat: 09 iul. 2024, 16:00 Autor: Andreea Archip Vedete

Crina Abrudan a mizat întotdeauna pe gena moștenită de la părinți și nu s-a stresat niciodată în legătură cu greutatea sau să își contorizeze caloriile aferente unei mese. Fosta știristă și-a permis întotdeauna să se răsfețe din punct de vedere culinar și nu a fost prietenă cu sportul. În ultimii ani, Crina Abrudan a făcut câteva schimbări radicale în ceea ce privește stilul de viață. Vedeta recunoaște, într-un interviu exclusiv acordat pentru CIAO.RO, că decizia de a nu mai consuma zahăr decât ocazional are legătură cu soțul ei, Gabi Popescu, deși nu i-a recunoscut niciodată în față. Mai mult, de câțiva ani merge la antrenamente la sală pentru o stare de bine.

Crina Abrudan nu a trecut niciodată prin stresul kilogramelor în plus. Vedeta și-a permis să mănânce orice, fără să își facă griji în privința siluetei. “Multă lume îmi spune: “Tu ești slabă, pentru că faci niște eforturi foarte mari!” Nu fac eforturi, e modul meu de viață, felul meu de a fi. Am un noroc foarte mare pentru că moștenesc gena bună de la părinți. Sunt așa slabă cum a fost tatăl meu tot timpul. Teoretic pot să mănânc cam orice, pentru că nu mă încurcă la kilograme, dar practic, de câțiva ani, mănânc sănătos”, ne-a spus fosta concurentă de la Survivor.

Crina Abrudan: „Nu mă gândeam că o să ajung să nu mai mănânc zahăr”

Soția lui Gabi Popescu a scos de ceva vreme din alimentație multe lucruri nesănătoase, pe care ani buni le-a consumat și le-a apreciat. “Nu consider că fac un efort, nu simt că fac un efort, nu am avut un scop din asta. Nu mi-am programat să zic: gata, începând de anul ăsta nu mai mănânc grăsimi, nu mai mănânc zahăr. De exemplu, pe vremuri, mie nu îmi plăceau salatele. La mine o salată însemna roșie, ardei, castraveți, dar frunze nu puteam să mănânc. Acum dacă îmi pui un castron cu frunze în față, pot să le mănânc. Nu știu ce s-a întâmplat cu mine. Dar mă bucur că sunt așa. De vreo 2 ani nu prea mănânc zahăr, decât ocazional. Mie îmi plac dulciurile, îmi place ciocolata, sinceră să fiu, și nu mă gândeam că o să ajung să nu mai mănânc zahăr, dar am înlocuit ciocolată normală cu ciocolată vegană sau cu ciocolată fără zahăr sau cu cât mai puțin zahăr. Și am ajuns la concluzia că e vorba doar de obișnuință.  Acum dacă îmi dai o înghețată normală, clasică, pe care o găsim oriunde sau o ciocolată de care mâncam pe vremuri, nu mai pot să le mănânc, pentru că mi se par prea dulci. La fel și băuturile răcoritoare cu zahăr. Tot fără zahăr le consum, cu zahăr mi se par foarte dulci. Deci mi-am dat seama că e vorba doar de obișnuință”, a spus, pentru CIAO.RO, Crina Abrudan.

Crina Abrudan: „Nici atunci, pe moment, nu am recunoscut că na, așa suntem noi femeile. De ce am recunoaște?”

De fapt, schimbarea are legătură cu soțul ei, fostul fostbalist Gabi Popescu. Observând ritualul Crinei de a-și începe dimineața cu o băutură carbogazoasă cu zahăr, acesta i-a recomandat să o înlocuiască, în primă fază cu o cafea.

“La un moment dat, soțul meu îmi spunea: “Mănânci zahăr cu lingura!”. Dar eu am luat-o mot à mot. Mă uitam la el: dar când m-ai văzut tu pe mine mâncând zahăr cu lingura? “Păi cu dozele alea de suc dimineața, calculează și tu câte linguri de zahăr mănânci într-o zi!” Și bineînțeles că tot eu eram nemulțumită și lasă, că dacă nu mă îngraș, ce m-ar opri să beau în fiecare zi 2-3 -5 doze, dacă nu mă îngraș? Dar, după ce mi-a spus, am stat și m-am gândit, mi-a rămas cumva în minte și, la un moment dat, am început să iau băutura carbogazoasă fără zahăr. După care am început să tai și din dulciuri zahărul încetul cu încetul. Deci de la soțul meu a pornit, dar nu am recunoscut niciodată și nici atunci, pe moment, nu am recunoscut că na, așa suntem noi femeile. De ce am recunoaște?”, a spus, pentru CIAO.RO, Crina Abrudan. Conștientă de influența bună pe care o are partenerul său de viață asupra ei, aceasta a  mai adăugat: “Da, dar nu zic da din prima, trebuie să stau puțin să mă gândesc și să vină cumva de la mine, nu din exterior!”

Crina Abrudan: „În ultimii 2 ani se găsesc în frigiderul nostru mai mult legume, salate, carne destul de rar”

Și nu e singura schimbare adoptată de Crina Abrudan. Aceasta a înlocuit mâncărurile ardelenești cu salate și preparate la grătar și a observat alte lucruri benefice. “La fel, dacă îmi dai mâncăruri pe care le mâncam pe vremuri, eu fiind din Ardeal, la noi mâncărurile sunt foarte gustoase, grase, toate încep cu 3 cepe mari prăjite în untură de porc dacă se poate. Nu prea mai gătesc. Am gătit pe vremuri, găteam foarte mult. La noi întotdeauna era oala cu ciorbă în frigider. Nu îmi ieșea bună, dar nu contează, la ciorbe nu m-am priceput niciodată! Am gătit întotdeauna. De sărbători erau sarmalele, chiftelele, salata de boeuf – asta ne place și acum, șnițele, de toate – ce știam și eu de la mama și de la bunica, le găteam în permanență. Acum nu le mai gătesc, pentru că noi nu le mai mâncăm. Ne-am dezobișnuit de mâncărurile astea grele, gătite și, în ultima vreme, în ultimii 2 ani se găsesc în frigiderul nostru mai mult legume, salate, carne destul de rar. Eu am fost prima care a început cu regimul ăsta.  Nu știu de unde și de ce. Habar nu am, nici nu aș putea să spun unde a fost așa un clic, dar acum mă bucur că și Gabi văd că s-a luat după mine. Pentru el e mult mai ușor, pentru că el mănâncă pește și fructe de mare și el zilnic mănâncă legume la grătar cu salate, pește. Eu nu pot să mănânc pește și fructe de mare”, ne-a povestit ea.

Crina Abrudan: „Acum nu pot să mai mănânc carne de porc. Îi simt mirosul, îi simt gustul și nu mai merge”

Vedeta susține că nu are intoleranță și că speră ca, la un moment dat, așa cum s-a dezobișnuit de mâncărurile grele și de zahăr, poate o să se obișnuiască și cu peștele și cu fructele de mare. “Deocamdată încă nu suport nici mirosul și nici gustul, de asta pentru mine e mai complicat la capitolul alimentație. Carne mai mănânc doar de vită. Doamne! Și pe vremuri eram, când îmi spunea soțul meu să nu mai mănânc atât de des ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți, eu îi spuneam:  porcul e cea mai bună legumă! Și acum mă întreabă: “Ești mândră de tine cum erai pe vremuri?” Măi, nu sunt mândră, dar se numește evoluție! Așa eram atunci, acum nu pot să mai mănânc carne de porc. Îi simt mirosul, îi simt gustul și nu mai merge. Nu știu, s-a întâmplat pur și simplu. Uite, un lucru bun că eu sunt mândră de mine că am ajuns să mănânc sănătos și mă și simt mult mai bine decât în vremurile în care mâncam nu conta ce, orice, să fie și cât de mult. Dar la kilograme sunt tot cam acolo”, a precizat Abrudan, care niciodată nu a dus vreo luptă cu kilogramele.

Crina Abrudan: „Nu îmi place mersul la sală, acum mă motivez pentru că îmi dă o stare de bine”

Dacă multă lume apelează la sală pentru a slăbi, fosta știristă a început să o frecventeze pentru o stare de bine. “Fac sport. Și de asta sunt mândră, am început acum vreo 4 ani să merg la sală. Pur și simplu am început să merg la sală pentru stare de bine. Am constatat – după câteva luni de mers la sală, mergeam dimineața pe vremea aceea – că indiferent cât de proastă era starea cu care mă trezeam dimineața, că mai sunt zile în care te trezești fără mare chef  de a face ceva, mai sunt zile noroase și ploioase care pe mine mă afectează  – după o oră la sală eram fluturaș. Zburdam și puteam să fac  otice, aveam chef de orice, și asta mă motivează în continuare. În primul rând nu am mers la sală ca să slăbesc, asta e clar, nu mai e de unde. Nu am avut niciodată probleme cu greutatea. Am mers la sală și pentru tonifiere. Nu îmi place mersul la sală, acum mă motivez pentru că îmi dă o stare de bine și pentru că uitându-mă în oglinzi în timpul antrenamentelor.  văd că sunt mai tonifiată și mi se conturează mulchii și atunci asta mă motivează să merg în continuare. Nu credeam că o să ajung să merg la sală atât de des, merg cam de 3 ori pe săptămână”, a precizat Crina Abrudan, fiind mândră de deciziile luate în ultimii ani.

Foto: Instagram

Publicat: 09 iul. 2024, 16:00 Autor: Andreea Archip Vedete
Pe aceeași temă
×