EXCLUSIV| Florentina Opriș, trucuri despre cum să slăbești rapid! De ce trebuie evitată carnea

Publicat: 21 Feb. 2022, 13:26 Vedete

Florentina Opriș, trucuri despre cum să slăbești rapid. Vedeta a oferit pentru cititorii CIAO.RO câteva rețete care te ajută să topești kilogramele în plus și să-ți detoxifici organismul.

Florentina a dezvăluit, în cadrul interviului exclusiv pentru CIAO.RO, și câteva exerciții care te ajută ai un posterior bombat și un abdomen plat.

Cum ne detoxifiem organismul?

Realizatoarea Podcastului “Trup și Suflet” a dezvăluit și ce planuri are pentru anul 2022, dar și ce surpriză colosală i-a făcut fiul ei, Loren, chiar de Crăciun. Tânărul și-a cerut iubita de soție.

Reporter: Cum ne detoxifiem natural organismul după sărbători? Ce recomandări ai? Câteva trucuri

Florentina Opriș: Ar trebui ca cel puțin o zi după sărbători fie să consumăm doar smoothie-uri… Și vă spun o rețetă: apă, ananas, lămâie, ghimbir, puțină scorțișoară. Le punem pe toate la blender și bem smoothie-ul acela pe parcursul unei zile. După care două zile încercăm să consumăm mai mult legume, orez, pește, dar în niciun caz carne. Asta ca să reușim să eliminăm.

Și, bineînțeles, apă și ceaiuri. Ceaiurile, în această perioadă, sunt extraordinar de bune pentru detoxifiere.

Pe de altă parte trebuie să facem plimbări și exerciții de respirație. Ca să scăpăm de kilogramele în plus trebuie să avem răbdare, să ne focusăm că nu se întâmplă peste noapte, să micșorăm porția sau cantitatea de alimente pe care le consumăm, să nu mâncăm nimic între mese.

„Să bem apă cu lămâie și scorțișoară pentru că scorțișoara activează metabolismul și arderile sunt mult mai rapide”

Să bem apă cu lămâie și scorțișoară pentru că scorțișoara activează metabolismul și arderile sunt mult mai rapide, să facem mișcare cel putin jumătate de oră în fiecare zi pentru că asta ne va întări musculatura și firesc și ea activează metabolismul și are un rol foarte important în slăbire.

În plus, să vă focusați foarte tare pe zona de minte. Pentru că nu trebuie să gândești “vai, trebuie să slăbesc” pentru că ai să devii stresat și vei fi tentat să mănânci mult mai mult. Luați-vă ușor și asta este un prim pas.

Reporter: Cum pregătim organismul pentru primăvară?

Florentina Opriș: Organismul pentru primăvară îl pregătim cu o cură de legume pe care ar trebui să le mâncăm cel putin la fiecare masă. Acum, pe piață, sunt tot felul de legume și dacă nu vă place să le ronțăiți pur și simplu, făceți-vă un smoothie în care puneți morcov, un pic de castravete, ananas… Ananasul reușește să elimine foarte rapid toxinele din organism și întărește sistemul imunitar.

Încercați să mâncați mai multe supe crème de legume să vă vitaminizați organismul și să luați poate niște suplimente alimentare care fac foarte bine în această perioadă.

Florentina Opriș, 5 exerciții care te ajută să faci un abdomen plat și posterior bombat

Reporter: Top 5 exerciții care te ajută să faci un abdomen plat și posterior bombat.

Florentina Opriș: Semigenoflexiunile –  facem cel puțin de 30 de repetări 3 serii; săriturile cu coarda; ar trebui să facem abdomenele așezați sau din culcat, abdomenele clasice.

Ar trebui să facem la perete, ca și cum stai așezată pe un scaun, doar că faci asta la perete, stai 10 secunde și pauză. Stai cel puțin de 5-10 ori în funcție de cât ești de antrenată. Și al 5-lea – pe spate culcat un exercițiu ca acel cumva de ridicare în pod, dar e un semi pentru că vei sta cu omoplații pe covor.

Reporter: Care este secretul tău… Ca la 50 și ceva de ani arăți ca la 30-35 ani? Cum facem să ne menținem pielea tânără, fermă?

Florentina Opriș: “În copilărie, de cel puțin 2 ori pe săptămână nu aveam în alimentație decât legume și fructe”

Florentina Opriș: Am făcut mișcare de copil, cred că asta este un mare secret al meu pentru că celulele au memorie și răspund imediat la mișcarea fizică pe care o fac, pe de o parte… Pe de altă parte, am avut grijă ca alimentația mea încă de copil să fie una echilibrată pentru că mama mea era foarte atentă la detaliile astea și este în continuare, adică de cel puțin 2 ori pe săptămână nu aveam în alimentație decât legume și fructe, asta fac și acum.

Aveam parte de cure de detoxifiere făcute atunci și asta o fac acum. Iar cel mai important lucru pe care eu acum pot să-l spun este că am avut tot timpul zâmbetul pe buze și cumva sufletul împăcat și liniștit. Atunci când sufletul este cumva răvășit asta se vede și pe față, și pe piele și se vede și pe păr, pe unghii, pe absolut tot pentru că există o chimie a corpului care se dezechilibrează în momentul în care sufletul tău nu este bine și mintea ta la fel. Am simțit și asta pe propriul corp.

 „Am cel puțin o dată sau de 2 ori pe săptămână un masaj la care merg”

Ce pot să spun este că fac și partea de masaje, am cel puțin o dată sau de 2 ori pe săptămână un masaj la care merg, nu pot să spun că mă îngrijesc foarte tare în sensul în care mă duc și-mi fac tot felul de terapii corporale, dar masajul da.

Îmi place să folosesc crème de bună calitate și le folosesc pe cele românești pentru că mie îmi fac foarte bine. Și cred că este un cumul de mai mulți factori, și gena spune foarte multe, dar am grijă la toate aceste aspecte: cum mănânc, cum  mă odihnesc și cât, cât zâmbesc, cum este sufletul meu și cel mai important lucru… să ies mult în natură pentru că natura este cea care mă împrospătează de fiecare dată.

Reporter: Un moment emoționant la Podcastul tău “Trup și suflet”. Dar o pățanie?

Florentina Opriș: La primul episod când am filmat cu Leon Dănăilă, neorochirurgul, care, la vârsta asta, operează. Mi s-a părut extraordinar cum într-un moment a povestit despre un caz pe care l-a avut și cum l-a salvat, iar lucrul ăsta pe mine m-a emoționant foarte tare ducându-mă și cu gândul în perioada aceea a vieții mele… mi-au dat lacrimile și mie.

Un moment hazliu cred că a fost atunci când… dar care s-a terminat totuși cu bine… o așteptam pe Maia Morgenstern să ajungă la podcast și cumva eram foarte stresată să ajungă și șoferul de la uber nu reușea să se descurce să o ia din locul din care trebuia să o ia. Cumva am avut emoții, dar până la urmă, Maia, cu stilul ei foarte jovial, a ajuns, s-a pregătit în 2 minute și toate lucrurile au mers ok.

Florentina Opriș va deveni soacră

Reporter: Ce planuri ai pentru noul an?

Florentina Opriș: Am multe planuri. Pe astea nu vreau să le spun pentru că sunt cumva în mintea mea și vreau să se întâmple și apoi să vi le spun pe rând. Cert este că podcastul “Trup și suflet” este un proiect foarte drag mie, mi-am dorit să-l fac încă de când am scris cartea “Trup și suflet”, s-a întâmplat acum, nu mă gândeam că așa se va numi, dar uite că a venit moda cu podcasturile. Emisiunea merge în continuare și sunt tare mândră. Și sunt câteva proiecte pe care abia aștept să vi le spun, dar la momentul potrivit.

Reporter: Fiul tău ce face? Înțeleg că vei fi soacră mare în curând! Felicitări! Povestește-ne puțin cum a fost momentul cererii. Ai fost luată prin surprindere? Ce fel de soacră crezi că vei fi? Cum te înțelegi cu viitoarea noră?

Florentina Opriș: Anul ăsta pentru mine a fost foarte special. A început cu o săptămână înainte când fiul meu, Loren, cu care am o relație specială, și de business pentru că el manageriază firma noastră, dar și o relație de mamă- fiu în care ne vorbim foarte multe lucruri, m-a sunat și mi-a zis “Mama, am nevoie de ajutor”. Și îl intreb, “acum sună managerul sau fiul?” De data aceasta a sunat fiul și a zis “Vreau să-ți trimit 3 fotografii să-mi spui cum ți se pare”. Când mi-a trimis fotografiile… ce să vezi.. erau 3 modele de inel. “Vreau să o cer pe Ana de soție”. M-am blocat un pic, Ana fiind prietena lui de vreo 8 ani, dar se știu de când încă erau în clasa a 9-a la liceu, la Caragiale.

„Sper să fiu atât de smart încât să nu mă comport ca soacra din povești”

A fost un moment foarte emoționant pentru mine… “WOW, ce îi veni lui Loren să-mi zică mie…”. I-am spus că mi se par frumoase toate 3, și să aleagă el care crede.

Cel mai tare m-a emoționat că chiar în Ajunul Crăciunul m-a chemat… “Mama, hai repede, m-am hotărât”. Am crezut că o va cere de Revelion că se duceau în vacanță. Dar nu, m-a chemat în Ajun, repede, era într-un magazin… și ca Ana să nu vadă ce îi cumpărase, am fost eu și am luat inelul…

Seara, la noi acasă avem un ritual, la 00.00 noaptea se așază masa, este un moment important pentru noi Crăciunul… e o noapte magică atunci când s-a născut Iisus. Și într-adevăr a fost magică pentru că el a hotărât ca atunci, de față cu mine și mama Anei, să o ceară de soție. Un moment emoționant pentru toată lumea. El a vrut ca acest lucru să fie făcut în familie, repet, noi avem o legatură specială. Părinții mei au fost căsătoriți 50 de ani până când tata a plecat de pe pământul acesta. Pentru noi, familia este ceva sacru.

Acum mi-am dat seama că el crescând în această familie, a făcut acest lucru. Mi s-a părut extraordinar.

Cum se înțelege Florentina Opriș cu viitoarea noră

Sunt foarte împlinită pentru că mi-am dorit dintotdeauna o fată cumva, am crezut că voi avea doi copii, un băiat și o fată. Dar, așa a fost, n-am rămas însărcinată decât cu Loren. Acum, când a cerut-o, am simțit cumva că mi s-a îndeplinit visul și că Ana este și ea de acum fiica mea. Mă bucur tare mult, am impresia că-mi seamănă în multe aspecte, face și ea parte din business-ul nostru pentru că ea este pe partea de marketing la noi în firmă. Dar are și o rubrică în emisiunea mea. Este o fată de mare valoare și sunt tare mândră că Loren a ales așa. Se potrivesc foarte bine.

Eu nu mă văd ca și o soacră, sper să fiu atât de smart încât să nu mă comport ca soacra din povești (râde – n.r.). Ea este un copil extraordinar de bun și ea, cred că s-au și format unul pe celălalt, provine și ea dintr-o familie foarte bună și au o bază solidă amândouă. Se înțeleg foarte bine. Eu cu ea mă înțeleg foarte bine, avem momente când suntem cumva la muncă și atunci vorbesc cu ea ca și cu un partener de afaceri și avem lucruri clare de spus, așa cum fac și cu Loren, și momente când suntem o familie și ne comportăm într-un alt mod. Important este că știm să ne detașăm de latura aceea de muncă și să ne bucurăm de viața de familie.

 

Foto: Instagram Florentina Opriș

 

 

Publicat: 21 Feb. 2022, 13:26 Vedete
Pe aceeași temă