Dieta ușoară de primăvară. Plante și legume care te ajută la slăbit

Publicat: 09 mart. 2021, 12:21 Autor: Elena Retete & Diete
Dieta ușoară de primăvară. Plante și legume care te ajută la slăbit

Primăvara este anotimpul ideal atunci când vrei să ții o dietă. Multitudinea de plante verzi, numai bune de făcut salate sănătoase, legumele proaspete, toate te îmbie să începi să mănânci sănătos după lunga iarnă care abia s-a încheiat.

Ciao.ro îți prezintă dieta ușoară de primăvară, dietă cu care vei reuși să scapi de cel puțin 8 kilograme nedorite într-o singură lună!

Iată care sunt regulile esențiale ale dietei de primăvară: 

  • – bea 2 litri de apă pe zi
  • – nu mai mânca după ora 8
  • – renunţă complet la alcool şi sucuri din comerţ
  • – renunţă la zahăr şi sare
  • -fă 30 minute de mişcare pe zi
  • – renunţă la ulei în salate
  • – mănâncă mai picant
  • – consumă alimente sau băuturi cu gust amar (ajută bila şi ficatul – secară, alac, andive, anghinare)
  • – consumă alimente acre şi cât mai multe lămâi
  • – consumă alimente bogate în fier (urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel)

Alimentele indicate  în dieta ușoară de primăvară:

  • Anghinarea
  • Pastaile de mazare dulce
  • Capsunile
  • Sparanghelul
  • Coriandul
  • Castravetele
  • Ananasul
  • Avocado
  • Bananele
  • Nectarinele

Citește și: Dieta ketogenică, modul perfect prin care vei arăta ca un fotomodel! Ce trebuie să faci, pas cu pas!

Meniul unei zile atunci când ții dieta ușoară de primăvară

Micul-dejun

Un pahar cu lapte degresat;
Un ou fiert tare;
O felie de pâine integrală, prăjită, „unsă” cu brânză slabă de vaci SAU un bol de cereale integrale cu lapte degresat.

Gustare

Un fruct (măr, portocală, kiwi, banană) sau o legumă (roșie, castravete, morcov).

Prânzul

O salată de legume (salată verde, spanac, țelină, sfeclă, roșii, castraveți, ceapă verde, ridichii etc.) cu piept de pui la grătar sau fiert;
Un fruct la alegere (mai puțin banană, dacă ai mâncat-o la gustare) pentru a se evita scăderea glicemiei SAU sote de legume gătite la cuptor sau la abur (mazăre, fasole păstăi, morcovi, țelină, broccoli, porumb etc) preparate apoi sub formă de salată cu orez fiert. O poți mânca cu o porție mică de peste slab, preparat la grătar sau la aburi, notează clickpentrufemei.

Gustarea de după-amiază

Un iaurt dietetic sau un ceai cu efect antiadipos.

Cină

Un cartof (potrivit) copt la cuptor, alături de o salată de sezon (roșii, castraveții, ridichii, ceapă verde) și de brânză slabă de vaci. (poți amestecă cartoful cu brânză de vaci)

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 09 mart. 2021, 12:21 Autor: Elena Retete & Diete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă