EXCLUSIV | Dana Roba și-a reluat activitatea profesională + Ce planuri are cu iubitul ei, Beni: „Sunt 3 luni de când Dumnezeu m-a înviat din morți”

Publicat: 23 sept. 2023, 18:00 Autor: Dora Bazavan Vedete

Dana Roba a trecut prin cumpăna vieții ei! Make-up artista a văzut moartea cu ochii după ce soțul ei a bătut-o cu bestialitate și a ajuns în comă la spital. Nimeni nu îi mai dădea nicio șansă dar Dumnezeu a avut alte planuri cu ea. Dana Roba și-a revenit acum și la o lună de când s-a întors acasă de la spital și-a reluat activitatea și machiază din nou pe bandă rulantă. Are o stare de spitit bună, se poate odihni din ce în ce mai bine, are grijă de cele două fetițe ale sale și se bucură din plin de relația ei cu iubitul său, Beni, alături de care se vede mul timp de acum încolo!

Dana, s-a zvonit că te-ai despărțit de Beni! De unde aceste zvonuri?

De la presă pur și simplu. Nu pot să îmi dau seama de unde că nu îmi vine să cred!

Deci voi sunteți OK, sunteți împreună? Nici vorba de despărțire, nu?

Nici măcar nu e vorba de despărțire, ne petrecem timpul împreună  atâta timp cât putem cât nu suntem la muncă, dar da, suntem împreună! Și continuăm să fim împreună și ne gândim la  planuri mult mai serioase decât ce a fost până acum!

Dana Roba și-a reluat activitatea profesională

Adică vreți să vă căsătoriți la un moment dat?

Da,  cu siguranță, da! După ce mă cere!

Cum ești tu, Dana, acum? Cum te simți? Emani o super pozitivitate. Cred că Dumnezeu te iubește foarte mult!

Da! Mă iubește foarte mult Dumnezeu, sunt  foarte bine! Și luna viitoare am un proiect nou pentru toți cei care mă urmăresc și toți cei care s-au rugat pentru mine. Faptul că Dumnezeu le-a ascultat rugăciunea, voi face un nou proiect, încă nu vreau să spun niciun detaliu, dar o să vedeți începând cu luna viitoare despre ce este vorba. Vă voi invita atunci pe toți să descoperiți noul meu proiect.

Rămâi tot în zona aceasta de make-up?

Da! Tot pe zona de make-up și o să vreau să fac și pensat. Eu pensam înainte și vreau să și pensez atât femei cât și bărbați, adică sunt la un alt nivel. Când vine vorba de pensat o să vreau să mă specializez pe păr mai mult, adică și mai mult decât știu. Dar, da, make-up-ul este viața mea!

Ce planuri are cu iubitul ei, Beni

Tu ai reușit să îți reiei deja activitatea cu make-up-ul, clientele pe care le făceai?

Da, am reluat și au venit în plus și foarte multe cliente noi, foarte multe. Nu mi-a venit să cred că am ajuns să fac atâția bănuți într-o lună, în prima luna când m-am întors acasă, nu îmi vine să cred pentru că oamenii chiar au  venit la mine, am lucrat aproape în fiecare zi câte 14 ore. Am lucrat foarte-foarte mult!

Tu cu mâinile ești ok acum, te-ai refăcut aproape complet?

Dacă am de stors un burete, să-l strâng tare-tare, nu pot să strâng tare. Strâng cu stânga mai tare, am forță mai mare în stânga decât în dreapta în momentul de față,  când eu în dreapta aveam forță de mutăm munții dar cât să pot să machiez și să coafez mi-a lăsat Dumnezeu forță, Slavă Domnului și mi-a lăsat Dumnezeu forță cât să pot să  fac bani pentru fetele mele și dacă sunt vie să  fiu în picioare!

Care e starea ta de spirit acum? Începi să te refaci, începi să muncești…

Foarte bună! Mă bucur că mi-am dus fata la școală privată! Celine este încă la o grădiniță de stat dar urmează și ea anul viitor să meargă la aceeași școală privată la care este Chantal acum, la clasa zero.  Îmi doresc să înceapă procesul și să fie bine! Îmi doresc să câștig procesul și Dumnezeu să-l judece el pe Daniel și să-i dea închisoare judecătorii și procurorii atât cât Dumnezeu dorește să îi dea!

„Sunt 3 luni de când Dumnezeu m-a înviat din morți”

Voi v-ați întâlnit de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat?

Nu, niciodată!  Dar cu siguranță când domnul procuror se va întoarce din concediu voi fi obligată să mă întâlnesc cu el!

Ai ceva să îi transmiți în momentul acela? Sau poate el are ceva să îți spună!

Vreau să îi transmit să nu uite că eu  cresc fetele lui, că din mâinile mele mănâncă copiii lui și să nu mai îmi dorească  atât de mult răul! Dacă Dumnezeu mi-a dat că eu să înviu din morți, să nu se mai gândească negativ la mine că totuși, cu mine ține cerul întreg! S-au rugat milioane de oameni pentru mine!

Tu ești un miracol, o minune!

Da, eu sunt un miracol, în primul rând pentru medicul care m-a operat, care m-a supravegheat, medicii care au fost din București, la Timișoara atunci, au învățat ceva tehnică nouă de la domnul doctor Costea, chiar au avut  ce tehnică nouă să învețe, că poți să învii un om din morți, poate să învie un om creat de Dumnezeu din morți și numai Dumnezeu m-a înviat pe mine din morți. Și eu le-am spus asta fetelor mele, că eu am fost moartă și Dumnezeu m-a înviat pentru ele!

Dar ele cum te văd acum?  Ele înțeleg ce se întâmplă?

Cea mai bună mamă din lume! Îmi spun: „Mami, nouă nu ne e rușine cu tine!”. „Păi cum să ne fie nouă rușine de tine, nu ești tu mama noastră?”. Asta îmi spune Celine în fiecare zi, mă iubesc foarte mult! Mi-e martor Dumnezeu! Oricând aș putea să le las pe fetele mele să fie audiate de orice procuror, de orice psihiatru, de oricine și să  înțeleagă oamenii cât de mult mă iubesc fetele mele, cât de mult mă iubesc ele pe mine!  Iar lui Daniel îi spun „soțul vechi al lui mami”, nici macar tată nu mai vor să-i spună, „soțul vechi al lui mami”. Celine m-a surprins spunându-mi odată, ” soțul tău ăla vechi care vorbea urât cu tine”.

Ele erau martore la tot ce se întâmplă la voi acasă!

Da, din păcate! El nu avea  nicio rușine și un respect față de copii să nu înceapă să mă jignească de față cu copiii! Din păcate, repet, nu m-am așteptat la așa ceva. Sunt 3 luni de când Dumnezeu  m-a înviat din morți și știu că el m-a înviat cu un scop! Și mi-a zis o cursantă de-a mea zilele trecute: „Dana, eu înțeleg acum de ce Dumnezeu nu te-a luat și te-a lăsat în viață pentru că tu ești un munte  de talent! Cânți, ca nimeni alta, machiezi, coafezi, faci un make-up și un par… Într-o or ă și 10 minute se ridică clienta de la tine de pe scaun ca păpușa! Nu există!  Înțeleg de ce Dumnezeu te-a lăsat în viață! Ești un om deosebit!”. Și cred că sunt! Mă lupt să fiu un om deosebit. Mă lupt în primul rând să fac voia lui Dumnezeu!

Ai apelat la ajutor de specialitate, la un psiholog, pentru tine și fetele tale?

Pentru mine personal nu, dar pentru fete da. E un psiholog care este psiholog aici la un liceu foarte bun din Timișoara, este prietena mea, și vine ea la mine și stă de vorba cu fetele.  Mi-a zis că Celine i-a spus că nu mai vrea să vorbească despre el, „nu, e soțul vechi al lui mama, nu mai vreau să-l văd niciodată!”, i-a spus psiholoagei.

Și pentru tine? Ai nevoie de mai multe operații estetice, așa ai spus la un moment dat. Le mai faci?

Da, urmează să le fac  după ce se termină procesul. Vreau să termin cu procesul,  să fie el arestat, să fac lucrurile  cum trebuie făcute. Vreau ca judecătorul să mă vadă cum arăt eu mutilată, să nu mai zic că nu se vede faptul că nu am gust și miros dar mi-ar fi plăcut să se vadă. Eu spun asta.  Eu nu am gust deloc. Eu mănânc atunci când mă roade stomacul, dar nu am niciun gust. Nici miros. Medicul a spus că rămân așa pentru totdeauna. Dar totuși vreau să cred că Dumnezeu are vindecare și în dreptul ăsta.

Eu cred  că Dumnezeu poate să îmi dea gustul și mirosul într-o zi, la fel cum mi-a dat somnul pentru că eu nu am dormit deloc și nu am dormit două luni deloc-deloc. Am fost la medic, mi-a prescris 4 feluri de medicamente, am ajuns acasă, am început să plâng și i-am zis lui Dumnezeu că eu nu merg la farmacie cu rețeta asta și că ce îmi doresc eu de al el,  dacă El m-a înviat pe mine din morți, faptul că o să îmi dea somn,  este un nimic pentru El. Și L-am rugat să îmi dea somn! Plângeam în hohote și mă rugăm să îmi dea somn! După două zile de la rugăciunea asta în care eu am crezut că  Dumnezeu mi-a dat somn, știi cum dorm, pun capul pe pernă și în 10 secunde adorm.

Ce îți mai dorești acum pentru tine, pentru familia ta?

Pentru mine și pentru familia mea îmi doresc să fie bine între mine și Beni, să putem să construim o familie așa cum n-am avut-o, îmi doresc cu adevărat chestia asta și îmi doresc ca fetele să vădă  ce înseamnă ca mama lor să aibă un soț care  să o iubească, și invers! Fostul meu soț  știe că eu m-am căsătorit cu el din dragoste, nu am avut niciun interes.

Eu am muncit  și am tras pentru familia mea iar faptul că el nu  m-a mai apreciat și  a început să vorbească foarte urât cu mine…nu m-au suprins nici acele mesaje de pe Facebook, am făcut niște legături foarte puternice. Odată ce tu nu îți mai respecți nevasta  și ai puterea să o înjuri în halul în care el mă înjură pe mine… eu nu l-am înșelat niciodată. Am răbdat un an-doi jumate, cât să mai rabd? Nu am mai putut! El avea alte plăceri de asta nu mai era mulțumit de mine!

Dacă muream, oamenii ar fi spus „Săraca, Dana! A murit! Femeie tânără!” și l-ar fi blestemat pe el. Dacă am înviat din morți și Dumnezeu nu m-a lăsat să mor și am dreptul la viață, oamenii mă judecă. Dar cine sunteți voi să mă judecați dacă Dumnezeu  mi-a dat dreptul la viață? Voi îmi tăiați mie dreptul la viață să nu îmi găsesc liniștea în brațele lui Beni, să nu îmi găsesc  pacea și dragostea și să fie reciprocă. Dar cine sunteți voi? Mâine pot fi toți cei care m-au judecat în papucii mei și nu le  doresc așa ceva.

Prin ce dramă trece Dana Roba

Îi mulțumesc Domnului că încă sunt în viață și sunt în picioare și  nu sunt în căruț cu rotile. Medicul așa a declarat când eram în comă, că în cazul în care îmi revin și nu mor, nu o să mai fiu niciodată ca înainte. Așa este, a avut dreptate medicul, niciodată nu voi mai fi ca înainte. Sunt mai smart (n.r.: deșteaptă) decât înainte! Sunt mult mai OK decât înainte pentru că altfel văd viață, altfel iubesc tot ce e în jurul meu, dar copiii mi-i iubesc mai presus de orice!

Cumnata mea care mă amenință din Canada că vrea să-mi ia copiii și toți cumnații mei, frații mei, care mă amenință că vor să ia copiii la ei, nu au nicio șansă. Nu-mi ia nimeni mie copiii și chiar dacă custodia va fi comună între mine și fostul meu soț, nu este nicio problemă, legea nu mă obligă să duc  copiii la închisoare,  nu voi duce niciodată copiii la închisoare cât va avea el de executat, copiii mei nu vor intra pe porțile pușcăriei niciodată.

Publicat: 23 sept. 2023, 18:00 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă