Eurovision 2019. Romania va concura in a doua semifinala de la Tel Aviv

Publicat: 05 Feb. 2019, 14:12 News 3

Luni, 28 ianuarie 2019, a avut loc tragerea la sorti pentru impartirea tarilor care participa la Eurovision 2019.

Eurovision 2019. Romania va concura in a doua semifinala de la Tel Aviv. Piesa care va reprezenta ţara noastră la Eurovision intră în prima parte a semifinalei cu numărul 2 a concursului, informeaza eurovision.tvr.ro.

„Concurăm în a doua semifinală, deci vom avea mai mult timp să intrăm în atmosfera competiției și să interacționăm cu fanii și jurnaliștii, care vor veni în număr foarte mare la Tel Aviv”, spune Smaranda Vornicu-Shalit, şefa delegaţiei României la ediţia din acest an a concursului.

Eurovision 2019. Romania e in a doua semifinala

„Pregătirile preliminare pentru proiectul acestei ediții au fost făcute deja. După ce vom afla cu ce piesă mergem în Israel, vom avea la dispoziție trei luni să pregătim show-ul României pentru faza internațională, așa că prima ședință a delegației cu reprezentantul României va avea loc chiar pe 17 februarie, după finala națională”, a declarat Smaranda Vornicu-Shalit.

Eurovision 2019 – 42 de tari participante

Anul acesta, la Tel Aviv, Israel, vor participa 42 de tari, in total. 18 tari vor concura in prima semifinala care va avea loc pe 14 mai 2019. In a doua semifinala a Eurovision 2019 vor concura 18 tari, pe 16 mai 2019. Finala Eurovision 2019 va ava loc pe 18 mai 2019.

Eurovision 2019 – prima semifinala

  • prima parte: Slovenia, Belarus, Cehia, Muntenegru, Cipru, Serbia, Finlanda, Polonia, Ungaria;
  • partea a doua: Estonia, Portugalia, San Marino, Islanda, Georgia, Australia, Belgia, Ucraina, Grecia;

Eurovision 2019 – a doua semifinala

  • prima parte: Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, ROMÂNIA, Danemarca, Armenia;
  • partea a doua: Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

Ordinea intrarii tarilor va fi stabilita cu cateva zile inainte de fiecare semifinala. Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Israel, și vor vota, în semifinale, astfel:

  • Spania, Franța și Israel votează în prima semifinală.
  • Germania, Italia și Marea Britanie își aleg favoriții în semifinala cu numărul 2.

Eurovision Romania 2019 – a doua semifinala

A doua semifinala a Selectiei Nationale va avea loc pe 10 februarie, in Sala Sporturilor ‘Victoria’, din Arad. Finala nationala va avea loc pe 17 februarie, la Bucuresti. Atunci vom afla ce cantaret ne va reprezenta la Tel Aviv, Israel. Afla aici cine s-a calificat in finala Eurovision Romania 2019 si cine este favorit la castigarea finalei Eurovision Romania 2019. Evenimentul este transmis în direct la TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional, TVR HD şi online, pe TVR+.

Publicat: 05 Feb. 2019, 14:12 News 3
Pe aceeași temă