Este sau nu un păcat? Cristina Țopescu a murit singură, fără lumânare. Ce spunea Părintele Cleopa înainte de moarte

Publicat: 16 Jan. 2020, 10:03 News

Cristina Țopescu va fi incinerată astăzi la Crematoriul Vitan-Bârzești. Un preot a explicat, înainte de moarte, dacă este un păcat sau nu că o persoană moare singură, fără lumânare.

La doar 59 de ani, Cristina Țopescu a murit. Presa din România a mai rămas fără o persoană de valoare, cu un suflet mare, implicată în activități umanitare. În cursul acestei zile, Cristina Țopescu va fi incinerată la Crematoriul Vitan-Bârzești. Jurnalista a murit fără lumânare, iar Părintele Cleopa a explicat, înainte ca acesta să moară tot în luna decembrie, 1998, dacă este sau nu un păcat acest lucru.

„Un om, creştin bun în sat la voi, care nu înjură, nu fură, nu fumează, duce viaţă curată cu soţia, posteşte toate sfintele posturi, lunea, miercurea şi vinerea; merge la biserică regulat, creşte copiii în frica Domnului, acela este o lumină pentru tot satul. Măi, pe cutare nu l-ai văzut niciodată în crâşmă, nu l-ai auzit vreodată înjurând, l-ai văzut totdeauna la biserica, ai văzut copiii lui cum se închină, ai văzut că-i milostiv, ai văzut că posteşte sfintele posturi, merge la mărturisiri cât mai des, este o lumină pentru tot satul. Asta-i lumina. Faptele bune. Poţi să ai un milion de lumânari, nu-ţi ajută nimic la moarte. Cine le-a aprins lumânarea la cei care au murit pe front?”, se arată în spusele părintelui Cleopa. Cu alte cuvinte, moartea fără lumânare nu ar reprezenta un păcat.

Publicat: 16 Jan. 2020, 10:03 News
Pe aceeași temă