Elena Ceausescu il umilea pe Nicu! Cum decurgea o cearta de-a lor: „Acum schimb foaia, unde te crezi tu?”

Publicat: 08 May. 2018, 13:18 Vedete

Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de Externe al României, aduce în prim-plan o faţă mai puţin cunoscută a Elenei.

Elena Ceausescu il umilea pe Nicu! Elena-invidioasă, Elena-antisemită, Elena-femeie frustrată sunt cateva din imaginile pe care si le conturase singura. Emilia Macovescu a marturisit lucruri pe care oamenii de rand nu le stiau despre sotia fostului presedinte al Romaniei. Nicolae Ceausescu nu a avut o casnicie usoara cu Elena.

Spuneţi-ne, în primul rând, cum aţi perceput dumneavoastră politica externă a momentului în care soţul dumneavoastră a fost adjunct al ministrului şi ulterior ministru?

Trăind alături de soţul meu, am fost un pic implicată în toată această viaţă diplomatică. Corneliu Mănescu (n.r. – ministru de Externe în perioada 21 martie 1961-22 octombrie 1972) se ocupa cu partea reprezentativă şi voiajurile, iar soţul meu făcea treaba diplomatică. După ce soţul meu a fost numit ministru de Externe, am preluat asupra mea şi atribuţiile d-nei Dana Mănescu.

Cum era percepută familia Mănescu de apropiaţi?

Corneliu Mănescu era un om foarte degajat, avea un cult al personalităţii, era foarte preocupat de înfăţişarea lui. Dana Mănescu era o soţie de ministru de Externe reprezentativă pentru ţară, foarte inteligentă şi foarte frumoasă. La un moment dat, în Turcia, s-a scris în ziare că „parcă adevărata doamnă a României este Dana Mănescu şi nu Elena Ceauşescu”.

Continuarea articolului »

Publicat: 08 May. 2018, 13:18 Vedete
Pe aceeași temă