El este Boss! Cel mai frumos mastiff tibetan din lume si este din Targu Mures! Proprietarul a primit oferte de zeci de mii de euro sa-l vanda!

Publicat: 18 Apr. 2019, 10:23 Ciao.ro

Este urias si poate ajunge sa cantareasca chiar si 90 de kilograme. Cel mai greu este de intretinut blana lui, dar premiile castigate deja ii prevestesc un mare viitor.

El este Boss! Cel mai frumos mastiff tibetan din lume si este din Targu Mures! Boss Phantom abia a împlinit un an şi jumătate, însă are deja în palmares peste 50 de titluri.

Ultimele trei distincţii le-a primit luna aceasta, la campionatul mondial care a avut loc la Amsterdam şi unde a reuşit să se impună în faţa a peste 30.000 de câini din întreaga lume. De cand concureaza cu el stapanul sau a strans deja aproape 200 de premii. „Boss” traieste in Sangeorgiu de Mures si apartine lui Tudor Salagean, un pasionat de aceasta rasa care are mai multi pui in crescatoria lui.

La cei aproape 2 ani ai sai „Boss Phantom” este in continuare un junior in rasa lui. Pedigree-ul lui este unul impresionant: mama lui este din Tibet iar tatal lui din Rusia, iar el s-a nascut in Romania si deja a ajuns sa-si depaseasca parintii in materie de palmares.

Mastiful Tibetan are două rânduiri de blană: în lateral păr scurt, în față păr mai lung care îl face mai spectaculos. Boss, aşa cum îşi spune şi numele, şi-a făcut intrarea deja în rândul iubitorilor de animale. Cei care merg la competiţii abia aşteaptă să îl întâlnească

El este Boss! Cel mai frumos mastiff tibetan din lume

Tudor Sălăgean, proprietarul câinelui: „De la trei luni jumate în toate competiţiile a luat doar locul unu.Trecând şi prin două mondiale, la clasa puppy şi la clasa junior. Are 186 de titluri în doi ani.”

Nu este o rasa usor de intretinut si pentru a-l mentine in forma ideala pentru competitii stapanii lor au un program strict pentru el: „Dimineaţa ieşim la alergare la ora opt şi la amiază merg la alergare şi seara, tot aşa, o oră 30 de minute. Mâncare primesc o dată pe zi seara, pieptănat bineînţeles, înainte de concurs îi treabă mai multă, spălat, pieptănat mai mult.”

Trebuie spus ca proprietarul cainelui este atat de mandru de el incat l-a rugat pe Dani Mocanu sa-i faca o melodie si videoclip lui „Boss”: „Ea este Lea, am făcut o promisiune înainte de campionatul mondial – în cazul în care iese camipon mondial, îi aduc o mireasă din Tibet. Personal am zburat peste 30 de ore şi am ajuns pe acoperişul lumii unde am ales o fetiţă pentru Boss.”

De-a lungul timpului Tudor Salagean a primit mai multe oferte de la pasionatii de aceasta rasa din afara care au depasit chiar si cateva zeci de mii de euro. Trebuie spus ca in lume un astfel de exemplar premiat si ajuns la maturitate poate costa sume astronomice de ordinul sutelor de mii de dolari sau chiar milioane.

Publicat: 18 Apr. 2019, 10:23 Ciao.ro
Tags:
Pe aceeași temă