Două spitale din capitală, fără apă caldă și căldură atunci când scad temperaturile. Vina este atribuită spitalelor de către șeful RADET

Publicat: 18 nov. 2019, 19:01 Autor: Simona News 3
Două spitale din capitală, fără apă caldă și căldură atunci când scad temperaturile. Vina este atribuită spitalelor de către șeful RADET

Spitalele afectate sunt „Marie Curie” și Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” din Capitală.

Două spitale din capitală, fără apă caldă și căldură. Începând de astăzi, cele două spitale vor rămâne fără apă caldă și fără căldură pentru că RADET demarează reparații la magistrala de pe „Brâncoveanu”, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Alexandru Burghiu, în prezent director general al Termoenergetica – companie care va prelua activitatea RADET, situația de la cele două spitale este cauzată de lucrările de reparații la magistrala de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, care vine de la CET Progresul.

Două spitale din capitală, fără apă caldă și căldură

Un bărbat de 48 de ani a decedat, marţi, pe scările Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, la scurt timp după ce a fost externat din Clinica de Cardiologie.

„Potrivit legislației în domeniu, orice spital are obligația legală de a asigura o sursă suplimentară de apă caldă și căldură, ținând cont de specificul activității. Noi ne-am deplasat vineri la aceste spitale, i-am anunțat că va mai urma o oprire și să ia măsurile necesare pentru a asigura aceste surse.

Din păcate, există niște probleme tehnice acolo și chiar am oferit sprijinul pentru a le remedia, însă nu a putut fi pusă în funcțiune sursa suplimentară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Burghiu.

Potrivit acestuia, amânarea lucrărilor la magistrală nu este posibilă.

„Profităm acum, pentru că încă ne permite vremea, să facem aceste lucrări. Nu putem risca să intrăm în iarnă și să crape acele conducte când e ger afară”, mai spune Burghiu.

La rândul său, contactat de MEDIAFAX, Daniel Buzatu, managerul Spitalului „Marie Curie”, a declarat că au fost deja identificate soluții.

„Ne vom descurca cu ajutorul aerului condiționat din spital, iar în ceea ce privește apa caldă, avem boilere, vom încălzi și apa. Ne vom descurca”, a precizat Buzatu.

Publicat: 18 nov. 2019, 19:01 Autor: Simona News 3
Pe aceeași temă