Doliu în România. Criticul muzical Luminița Constantinescu a murit pe patul de spital

Publicat: 21 Jan. 2021, 09:49 Arhiva

Este doliu în România. Criticul muzical Luminița Constantinescu s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani.

Realizatoarea de emisiuni TV şi Radio, Luminița Constantinescu, a murit pe patul de spital. Aceasta se afla internată într-o unitate spitalicească încă din data de 30 decembrie 2020. Aceasta a murit ieri, în data de 20 ianuarie 2021, iar decesul a fost confirmat de Mihaela Doboș, directorul fondator Radio România Muzical, arată Cancan.

„Era internată în spital din 30 decembrie şi s-a prăpădit în această dimineaţă. Pentru mine a fost nu numai o colegă, a fost prietena mea cea mai bună. Am stat în cămin împreună până în clipa în care ea s-a căsătorit şi a plecat cu soţul ei. Am rămas însă la fel de bune prietene în toată această perioadă, din anul 1967 când ne-am cunoscut la admitere la Conservator şi până acum în ultima clipă.

A fost una dintre cele mai bune colaboratoare pe care le-a avut Radioul, vorbesc despre perioada în care a trecut în televiziune, pentru că primii ani i-a petrecut în radio, alături de mine, ea la secţia de operă, eu la secţia de muzică corală.

Apoi a trecut în televiziune şi acolo a devenit unul din cei mai buni realizatori din Redacţia muzicală, cu imaginaţie, cu o voinţă extraordinară şi cu dragoste de muzică, şi cu foarte multă pasiune. Tot ce făcea cu pasiune, punea sufletul. Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără. Aşa că lumina ei s-a stins”, a declarat Mihaela Doboş, directorul fondator Radio România Muzical, pentru Agerpres.

Cine a fost Luminița Constantinescu

Luminița Constantinescu a fost critic muzical, realizatoare de emisiuni TV și radio. S-a dedicat operei, atât la Televiziunea Română, cât și la Radio România. A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti în anul 1972, devenind redactor la secţia „Operă, operetă” din Radiodifuziunea Română. A realizat emisiunea-concurs „Alo, îmi place opera!”, între 1998 și 2012, precum și „Diminețile dvs. muzicale”, în anii 2005-2006, arată romania-muzical.ro.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 21 Jan. 2021, 09:49 Arhiva
Pe aceeași temă