Doliu în lumea muzicii româneşti. Dirijorul Camil Marinescu a murit de coronavirus

Publicat: 27 iul. 2020, 14:26 Autor: Elena Arhiva
Doliu în lumea muzicii româneşti. Dirijorul Camil Marinescu a murit de coronavirus

Este doliu în lumea muzicii româneşti! Dirijorul Camil Marinescu, în vârstă de 55 de ani, a murit de COVID-19. Dirijorul era internat de trei săptămâni la Spitalul Victor Babeş din Capitală, după ce s-a infectat cu noul virus.

Maestrul s-a stins astăzi, la primele ore ale dimibneţii, pe patul de spital. Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare de fratele dirijorului.

Cine a fost Camil Marinescu

Considerat unul dintre cei mai apreciați șefi de orchestră români, Camil Marinescu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa de fagot. Muzicianul născut în 1964 colaborat cu orchestre importante din Statele Unite ale Americii, Canada sau Germania, susținând turnee în America, Europa, Australia și Asia.

În privința repertoriului, a abordat pagini diverse, de la muzică renascentistă și până la opusuri moderne. A desfășurat și activități pedagogice, fiind profesor de dirijat la Universitatea din Osaka, iar la Universitatea din Kyoto a predat cursuri de estetică și filozofie a culturii.

A fost dirijor rezident la Opera bucureșteană, dirijor permanent invitat al Orchestrei Simfonice din Berlin, iar din stagiunea 2012-2013 și până în prezent a ocupat poziția de dirijor principal al Filarmonicii George Enescu din București. Camil Marinescu fost unul din colaboratorii apropiați ai postului Radio România Muzical, încă de la înființare, pentru care a realizat o serie de emisiuni, sub denumirea Agora.

Mesajul cutremurător lăsat de fratele său

”Iubitul meu frate, Camil Marinescu. Din păcate după o lupta de trei săptămâni cu virusul Covid-19 , iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi la ora 6 am. Îmi cer scuze dar nu pot să-mi exprim durerea sau sa comunic, dacă nu răspund la mesaje va rog frumos sa ma scuzați. Dumnezeu să-l odihnească in Pace!!!R.I.P”, se arată în mesajul acestuia.

Citeşte şi: Tragedie în presa românească! Călin Gheorghe, una dintre vocile PRO FM și Radio Guerrilla, a murit!

Coronavirusul mai face o victimă! Cea mai mică fiică a lui Nelson Mandela a murit

Publicat: 27 iul. 2020, 14:26 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă