Doliu în lumea muzicii! Manu Dibango, legenda saxofonului african, a murit de coronavirus

Publicat: 25 Mar. 2020, 09:23 Arhiva

Este doliu în lumea artistică, după ce Manu Dibango a murit, după ce a fost infestat cu noul virus venit din China, coronavirus.

Potrivit The Guardian, Manu Dibango era o legendă a saxofonului african. Bărbatul s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, la Paris. El fusese testat pozitiv cu COVID-19. Manu Dibango a fost un ”monstru sacru” al muzicii mondiale, arată sursa citată. A colaborat cu multe persoane, dintre care și cu pianista din SUA Herbie Hancock și Fela Kuti.

Manu Dibango, legenda saxofonului african, a murit de coronavirus

”Cu o tristețe profundă vă anunțăm pierderea lui Manu Dibango, Papy Groove”, se arată pe pagina sa oficială de Facebook.

Înmormântarea artistului Manu Dibango a avut loc în secret, iar persoanele care doreau să trimită condoleanțe au fost rugate să le scrie printr-un e-mail, iar un tribut va fi aranjat ”atunci când este posibil”. Manu Dibango a fost numit un geniu al saxofonului datorită măiestriei cu care cânta. El era considerat drept un „frate mai mare, o mândrie pentru Camerun și pentru toată Africa”.

O altă vedetă a murit de coronavirus. Actrița Lucia Bose a pierdut lupta cu viața

Femeia, care avea 89 de ani, devenise populară după ce a apărut în mai multe pelicule cinematografică la mai mulți regizori celebri din Peninsulă. Femeia s-a stins din viață în Segovia, Spania. Potrivit informațiilor apărute pe engnews24h.com, coronavirusul i-a atacat plămânii, făcând-o să aibă dificultăți mari în respirație.

Fiul ei, Miguel Bose, a postat pe rețelele de socializare o imagine cu mama lui la vârsta de 89 de ani, scriind un mesaj în dreptul acesteia. ”Dragi prieteni, vă informez că mama mea, Lucia Bose, a murit. Acum se află într-o lume mai bună„.

Actrița se mutase în zona iberică de mulți ani, hiar dacă ea s-a născut în Milano în 1930. Ea a fost selectată drept ”Miss Italia” în 1947 pentru frumusețea ei. A jucat în peste 50 de filme.

Publicat: 25 Mar. 2020, 09:23 Arhiva
Pe aceeași temă