Doliu în lumea cinematografică. Actrița Lucia Bose a murit de coronavirus

Publicat: 24 Mar. 2020, 10:01 Arhiva

O altă tragedie a fost anunțată în dimineața aceasta. Actrița Lucia Bose a murit, după ce a fost infectată cu coronavirus.

Femeia, care avea 89 de ani, devenise populară după ce a apărut în mai multe pelicule cinematografică la mai mulți regizori celebri din Peninsulă. Femeia s-a stins din viață în Segovia, Spania. Potrivit informațiilor apărute pe engnews24h.com, coronavirusul i-a atacat plămânii, făcând-o să aibă dificultăți mari în respirație.

Fiul ei, Miguel Bose, a postat pe rețelele de socializare o imagine cu mama lui la vârsta de 89 de ani, scriind un mesaj în dreptul acesteia. ”Dragi prieteni, vă informez că mama mea, Lucia Bose, a murit. Acum se află într-o lume mai bună„.

Actrița se mutase în zona iberică de mulți ani, hiar dacă ea s-a născut în Milano în 1930. Ea a fost selectată drept ”Miss Italia” în 1947 pentru frumusețea ei. A jucat în peste 50 de filme.

View this post on Instagram

Queridos [email protected] … os comunico que mi madre Lucía Bosé acaba de fallecer. Ya está en el mejor de los sitios. #MB

A post shared by Miguel Bosé Oficial (@miguelbose) on

A murit al optulea român diagnosticat cu coronavirus

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secţia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II„, se arată în comunicatul remis presei.

”În mai puțin de o lună ajungem ca-n Italia

Medicul Adrian Streinu Cercel critică dur atitudinea nepăsătoare a românilor în fața pericolului uriaș al pandemiei de coronavirus. Acesta i-a avertizat pe români şi a transmis în cadrul unui interviu faptul că trebuie să facem tot posibilul pentru a nu ajunge în situația Italiei.

Oamenii continuă să trateze cu ușurință recomandările autorităților. Deşi a refuzat să vorbească despre  cele patru decese cauzate de coronavirus în țară, până acum, medicul a vorbit despre necesitatea ca regulile impuse de specialişti să fie respectate, într-o intervenție la Antena3.

„Românii trebuie să se spele cu apă și săpun și să nu mai iasă din casă, decât când trebuie să-și procure cele necesare supraviețuirii. Problema e alta si daca nu o rezolvam, in mai putin de o luna ajungem ca Italia. Trebuie să evităm murdăria, pe românește! Avem nevoie să folosim apă și săpun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitară a coronavirusului. Este cel mai important! Românii trebuie să înțeleagă că e nevoie să stea în case”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.

Publicat: 24 Mar. 2020, 10:01 Arhiva
Pe aceeași temă