Doliu în lumea modei! Un celebru designer s-a stins din viaţă

Publicat: 28 Jul. 2020, 10:41 Arhiva
Doliu în lumea modei! Un celebru designer s-a stins din viaţă

Creatorul de modă Kansai Yamamoto, considerat un pionier al modei în Japonia şi cunoscut pentru colaborările sale cu David Bowie, a murit de leucemie la vârsta de 76 de ani, a anunţat fiica sa, citată de AFP.

„A părăsit această lume în pace, înconjurat de ceea ce a iubit”, a anunţat actriţa Mirai Yamamoto pe Instagram. „În ochii mei, tata nu era doar o persoană energică pe care o cunoştea lumea, dar şi o fiinţă binevoitoare şi plină de afecţiune“, a scris ea pe reţeaua de socializare.

Kansai Yamamoto era cunoscut pentru creaţiile sale îndrăzneţe care sfidau normele de gen şi se folosea de culorii strălucitoare şi de motive avangardiste, potrivit news.ro. A devenit cunoscut odată cu prezentări internaţionale, începând cu anii 1970, şi a fost apreciat de marele public pentru colaborările sale cu David Bowie, imaginând în special o serie de ţinute pentru Ziggy Stardust, alter-ego-ul cântăreţului.

Elton John şi Stevie Wonder, interesaţi de creaţiile designerului

Operele sale au atras atenţia şi recunoştinţa altor legende ale scenei, precum Elton John sau Stevie Wonder, iar experienţa în crearea costumelor l-a determinat să imagineze spectacole în care a interacţionat cu spectatorii.  Spectacolele sale numite „Super Show” au fost organizate în lumea întreagă, ediţia „Hello!! Russia” din 1993 a atras 120.000 de spectatori în Piaţa Roşie de la Moscova.

Creaţiile lui Kansai Yamamoto făceau apel adesea la elemente din cultura japoneză, precum pelerine cu personaje asiatice (kanji) pe care le-a desenat pentru David Bowie.

 

Citeşte şi: Doliu în lumea muzicii româneşti. Dirijorul Camil Marinescu a murit de coronavirus

Tragedie în presa românească! Călin Gheorghe, una dintre vocile PRO FM și Radio Guerrilla, a murit!

Publicat: 28 Jul. 2020, 10:41 Arhiva
Pe aceeași temă