Doi elevi de liceu din Constanta au obtinut medalii la olimpiadele internationale de fizica si chimie! Ei sunt viitorul tarii, dar toata lumea vorbeste despre placutele de inamatriculare!

Publicat: 03 aug. 2018, 15:39 Autor: D. C. News 3

Ar trebui sa vorbim mai des despre astfel de elevi si sa-i laudam pe profesorii care au facut ca acest lucru sa fie posibil pentru ca rezultatele lor sunt de-a dreptul exceptionale.

Doi elevi din Constanta au obtinut medalii la olimpiadele internationale.  Hakan Calila si Razvan Mihai Ursu sunt doi dintre elevii exceptionali ai Romaniei care daca vor alege sa-si continue studiile si carierele aici tara noastra ar avea numai de castigat.

Daca in aceasta perioada toate televiziunile se concentreaza doar pe probleme minore cum ar fi numarul de inamtriculare cu M*&e PSD trebuie sa va anuntam ca inca se mai intampla si lucruri foarte bune si mult mai importante la noi in tara. Doi adolescenti din Constanta, elevi ai Colegiului National Mircea cel Batran au obtinut medalii la concursurile de chimie si fizica desfasurate in Portugalia si Cehia. În perioada 19-29 iulie a avut loc a 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, care s-a desfăşurat la Bratislava şi la Praga. Lotul olimpic al României a obţinut o medalie de bronz şi trei medalii de argint.

Tot în luna iulie, s-a desfăşurat la Lisabona şi Olimpiada Internaţională de Fizică de la care a adunat la start 400 de concurenţi din 90 de ţări.

Hakan Calila are 18 ani si este pasionat de chimie inca din scoala generala, iar acum a obtinut medalia de argint la cea de-a 50-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie. Vestea desi este foarte buna trebuie spus ca pentru elevul de liceu nu este prima data, el mai avand in “palmares” inca 4 medalii la olimpiade internationale.

Doi elevi din Constanta au obtinut medalii la olimpiadele internationale

„Olimpiada internaţională a constat în 11 zile, dintre care două de probă, o probă experimenală şi una teoretică, amândouă de câte 5 ore, amândouă probe au fost probe lungi cu un număr variat de task-uri”, povestește Hakan

Razvan Mihai Ursu este cel de-al 2-lea elev din Constanta care si-a completat recent colectia de trofee cu o medelia de bronz obtinuta la Olimpiada de Fizica din Lisabona.

Deși Hakan spunea în urmă cu câțiva ani că se gândește să plece la facultate în străinătate, până la urmă el va studia Medicina la Bucureşti, însă Răzvan Mihai Ursu va pleca la facultate în Germania, relatează News.ro.

„Vreau să devin medic, în principiu mi-ar plăcea ceva pe imagistică sau poate chiar chirurgie. Sunt de părere că medicina care încă se face la noi în ţară la un nivel înalt şi la Universitatea din Bucureşti şi la cele din Cluj şi Iaşi”, a afirmat Calila Hakan, joi, într-o conferință de presă.

Răzvan îşi doreşte ca din toamnă să fie studentul Universităţii Tehnice din Munchen. „În toamnă vreau să fiu student la Universitatea Tehnică din Munchen, la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei şi acum aştept răspunsul. Procesul de aplicaţie este mai târziu decât în România sau alte ţări, cum ar fi Marea Britanie şi SUA, dar sunt convins că răspunsul va fi unul pozitiv”, a spus medaliatul cu bronz.

Publicat: 03 aug. 2018, 15:39 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă