DOCUMENT. Cum arată declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator

Publicat: 09 nov. 2020, 08:52 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Începând de astăzi, în România se instalează o carantină parțială. Cetățenii nu vor mai avea voie să iasă din case începând cu orele 23:00 în condițiile în care nu există un motiv bine întemeiat.

Din noaptea aceasta, 9 noiembrie, circulația pe timpul nopții va fi restricționată. De asemenea, instituțiile de învățământ din toată țara vor trece la scenariul online, angajații, unde se poate, trebuie să lucreze de acasă, multe dintre piețe se închid, iar târgurile vor fi pustii. Timp de 30 de zile, cetățenii vor fi nevoiți să respecte aceste reguli, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Persoanele care vor ieși din seara aceasta din case vor fi nevoite să aibă o declarație pe propria răspundere sau o adeverință de la muncă, în condițiile în care sunt nevoite să se deplaseze într-o anumită parte. Autoritățile au publicat un model de declarație pe propria răspindere pentru deplasarea pe timpul nopții, dar și un model de adeverință de la angajator.

În declarația pe propria răspundere, cetățenii trebuie să completeze câmpuri precum nume, prenume, domiciliu, reședința, data nașterii, localitatea. De asemenea, câmpurile care pot fi selectate sunt următoarele: în interes profesional, asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, achiziționarea de medicamente, îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, deces al unui membru al familiei.

Descarcă AICI declaratia pe propria răspundere

Totodată, în adeverința pentru angajator, se vor completa următoarele câmpuri disponibile: numele persoanei, data nașterii, localitatea, angajat al firmei X, cu locația sediului. Se vor trece și adresele unde persoanele vor fi nevoite să ajungă.

Descarcă AICI adeverința pentru angajatori

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 6.752 de cazuri noi de îmbolnăvire

În ultimele 24 de ore au fost raportate 6.752 de cazuri de COVID-19, din 21.552 de teste. Alți 86 de români au murit după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce la ATI sunt internați 1.056 de pacienți. Până ieri, 8 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 303.751 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 204.679 de pacienți au fost declarați vindecați. 7.879 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 07.11.2020 (10:00) – 08.11.2020 (10:00) au fost raportate 86 de decese (40 bărbați și 46 femei).

Publicat: 09 nov. 2020, 08:52 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă