Ce spune Premierul României despre carantinarea generală a țării

Publicat: 08 Apr. 2021, 08:30 Arhiva

Florin Cîțu, premierul României, a făcut o serie de declarații în care a vorbit dacă există sau nu posibilitatea carantinării generale a țării. Ce spune oficialul despre vaccinare.

Premierul României a vorbit despre carantinarea generală a României: va fi acest lucru posibil sau nu? Oficialul a vorbit în cursul zilei de miercuri într-o declarație de presă despre ce se va întâmpla în următoarele luni în România. Până în acest moment, autoritățile nu iau în considerare o carantinare generală a țării, iar această precizare a fost făcută la scurt timp după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a spus că ar fi bune două săptămâni de carantină națională. Iată declarațiile Premierului Florin Cîțu:

„Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării, dar cu această condiție – să ne vaccinăm cu toții. Este foarte important să înțelegem – 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem șanse. Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și doamna secretar de stat dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuța despre virus – două săptămâni trebuie să stai în casă, 14 zile, pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era ipotetică, nu era o propunere în acest sens”, a spus Florin Cîțu, arată Antena 3.

Florin Cîțu, despre relaxarea măsurilor

Premierul României Florin Cîțu a făcut un anunț important referitor la măsurile date de autorități pentru limitarea îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Oficialul susține că începând cu data de 1 iunie ar putea exista șansa să se declare măsuri de relaxare, fiind primul pas către normalitate.

“1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere 100%, dar este primul pas. De aceea, avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele, pentru că toată economia trebuie implicată. Mă gândesc să includem ca invitați, ca membri, și asociații, și patronate. Avem timp să pregătim redeschiderea. Mai exact, vom vedea după ce se va întruni acest comitet, dar eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Depinde foarte mult de discuțiile cu industriile respective. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună ca anul trecut și mai sigură și ne vom asigura prin aceste măsuri pe care le vom lua. Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Este același mesaj pe care îl transmite și președintele Klaus Iohannis, vi-l transmit și eu ca premier. Vaccinarea este singura soluție”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 08 Apr. 2021, 08:30 Arhiva
Pe aceeași temă