Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: „Două săptămâni de carantină naţională ar face minuni”

Publicat: 07 Apr. 2021, 11:13 Arhiva

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a făcut o serie de declarații despre situația pandemică din prezent. Oficialul susține faptul că ar fi utilă o carantină națională de două săptămâni. Totuși, românii s-ar teme de o carantină națională.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a susținut mai multe declarații. Oficialul consideră că o carantinare națională ar fi foarte utilă, timp de două săptămâni, în România. De asemenea, perioada de incubație a virusului chinezesc, așa cum transmite și oficialul, este de două săptămâni. O carantină națională ar putea face ”minuni”.

„Perioada de incubaţie a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la Digi FM, citată de Digi 24.

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conştienţi să evităm acele aglomeraţii care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi şi în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai uşor manageriate. Am spus şi repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să ştim ce este bine de făcut şi ce nu. Ne e teamă de constrângeri şi de limitări şi înţeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcţioneze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca nişte lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou şi necunoscut cum era acum un an”, a mai spus Moldovan.

5.231 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus România. 5231 de cazuri noi de infectare și 196 de decese în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internați 1466 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.849.813 teste RT-PCR și 661.094 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.809 teste RT-PCR (15.422 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.387 la cerere) și 12.721 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 67.046 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.724 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 47.882 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 122 de persoane.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 07 Apr. 2021, 11:13 Arhiva
Pe aceeași temă