Dieta pentru reducerea grasimii viscerale. In unele cazuri provoca diabet sau afectiuni cardiovasculare

Publicat: 24 Jul. 2019, 14:05 Retete & Diete

Dietele sunt foarte eficiente si in cazul celor care isi doresc sa isi mentina sanatatea in echilibru, nu doar sa slabeasca.

De aceea, iti propunem o dieta pentru reducerea grasimii viscerale. Adesea, aceasta este asociata cu bolile cardiovasculare, dar si cu diabetul. O metoda foarte buna prin care sa te asiguri ca nu te imbolnavesti este datorita alimentatiei.

Cercetatorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev au publicat de curand un studiu prin care a fost analizat impactul avut de dieta mediteraneana. Un continut redus de carbohidrati, alaturi de exercitii fizice regulate pot fi cheia unei bune functionari a organismului.

Dieta pentru reducerea grasimii viscerale

Specialistii au folosit imagistica prin rezonanta magnetica pentru a construi o harta a grasimii corporale. Asa s-a observat ca prin dieta mediteraneana, subiectii din studiu consumau mai putina carne rosie, dar si cantitati moderate de pui sau peste, legume proaspete, leguminoase si nuci. Dieta pentru rinichi ii detoxifica imediat

Dieta pentru reducerea grasimii viscerale

Pentru a ajunge la asemenea concluzii, au fost analizate atent rezultatele de la analizele RMN ce proveneau de la 278 de participanti, diagnosticati cu obezitate. A fost scanata grasimea de pe intregul corp al subiectilor, atat inainte, cat si dupa aceasta dieta. Perioada a fost de 18 luni de zile, pentru a se putea analiza efectele avute de doua regimuri specifice asupra distributiei de grasime corporala.

S-a demonstrat astfel ca dieta mediteraneana, cu un continut redus de carbohidrati, a avut efecte semnificative asupra reducerii de grasime din jurul ficatului – grasimea hepatica, a inimii sau a pancreasului. Totul in comparatie cu dietele cu un continut mic de grasimi.

Riscurile obezitatii!

Savantii au mai observat ca exercitiile fizice, chiar si moderate, pot reduce gradul de obezitate centrala abdominala. Este un factor de risc foarte cunoscut, ce duce la dezvoltarea sindromului metabolic. Alimente care contin grasimi sanatoase

La randul sau, acesta e asociat cu tensiunea arteriala crescuta si colestrerolul marit. In cazul unor persoane, riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral, fie de boala arteriala periferica.

Reducerea acestei grasimi considerata nociva, chiar si cu pana la 30% reprezinta un aspect foarte pozitiv in combaterea bolilor mentionate anterior. Problemele medicale asociate cu obezitatea au efecte nocive indelungate. Un continut ridicat de grasimi hepatice a fost asociat cu diabetul de tip II, sindromul metabolic si boala coroniana.

La pacientii din studiu care au scazut in greutate, grasimea din jurul inimii s-a redus cu 11%, iar cea viscerala cu 25%. Totul in timp ce grasimea din jurul pancreasului s-a redus cu doar 1-2%.

sursa: dailymail.co.uk

Publicat: 24 Jul. 2019, 14:05 Retete & Diete
Pe aceeași temă