Dieta ‘Ingerul pazitor al greutatii’ te ajuta sa slabesti mancand. Cum dai jos 1 kg pe saptamana

Publicat: 13 Jan. 2017, 13:56 Retete & Diete
Dieta ‘Ingerul pazitor al greutatii’ te ajuta sa slabesti mancand. Cum dai jos 1 kg pe saptamana

Dieta Weight Watchers (ingerul pazitor al greutatii) reprezinta una dintre cele mai vechi metode de slabit. Acest program a avut si are numerosi adepti deoarece nu este o dieta drastica.

Nu exista alimente interzise si se poate slabi aproximativ 1 kg pe saptamana. Dieta poate fi adaptata fiecarei persoane si nu presupune eforturi financiare mari.

Principiile dietei Weight Watchers

Ideea de baza a dietei este ca nu trebuie tinut cu dintii de numarul de calorii. Conteaza cantitatea de proteine, carbohidrati, grasime, fibre si activitatea pe care o depune organismul pentru arderea caloriilor ingerate.

In functie de aceste aspecte, se dau alimentelor un anumit numar de puncte, astfel ca la acelasi numar de calorii, painea din cereale integrale are puncte mai putine decat cea din faina alba.

In functie de greutate, sex, varsta si inaltime, fiecare poate consuma un anumit numar de puncte pe zi, avand libertatea de a alege singuri alimentele preferate.

 Grupe de alimente si punctajul pentru fiecare

Fructele si vegetalele crude au zero puncte, deci pot fi consumate la liber. Exceptie fac vegetalele cu amidon (cum ar fi cartoful), sucul de fructe si fructele uscate, care primesc puncte din cauza continutului mare de calorii.

Continuarea articolului »

Publicat: 13 Jan. 2017, 13:56 Retete & Diete
Pe aceeași temă