Dieta ‘Ingerul pazitor al greutatii’ te ajuta sa slabesti mancand. Cum dai jos 1 kg pe saptamana

Publicat: 13 ian. 2017, 13:56 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Dieta 'Ingerul pazitor al greutatii' te ajuta sa slabesti mancand. Cum dai jos 1 kg pe saptamana

Dieta Weight Watchers (ingerul pazitor al greutatii) reprezinta una dintre cele mai vechi metode de slabit. Acest program a avut si are numerosi adepti deoarece nu este o dieta drastica.

Nu exista alimente interzise si se poate slabi aproximativ 1 kg pe saptamana. Dieta poate fi adaptata fiecarei persoane si nu presupune eforturi financiare mari.

Principiile dietei Weight Watchers

Ideea de baza a dietei este ca nu trebuie tinut cu dintii de numarul de calorii. Conteaza cantitatea de proteine, carbohidrati, grasime, fibre si activitatea pe care o depune organismul pentru arderea caloriilor ingerate.

In functie de aceste aspecte, se dau alimentelor un anumit numar de puncte, astfel ca la acelasi numar de calorii, painea din cereale integrale are puncte mai putine decat cea din faina alba.

In functie de greutate, sex, varsta si inaltime, fiecare poate consuma un anumit numar de puncte pe zi, avand libertatea de a alege singuri alimentele preferate.

 Grupe de alimente si punctajul pentru fiecare

Fructele si vegetalele crude au zero puncte, deci pot fi consumate la liber. Exceptie fac vegetalele cu amidon (cum ar fi cartoful), sucul de fructe si fructele uscate, care primesc puncte din cauza continutului mare de calorii.

Iata cateva din punctele principalelor grupe de alimente:

Fructele au zero puncte (sunt permise orice fel de fructe), cu mentiunea ca fructele in coaja lemnoasa, precum migdalele, arahidele, nucile, cajuul, fisticul, alunele de padure au mai multe calorii, deci la 30 de grame consumate se primesc patru puncte.

Legumele (de ex.: salata verde, varza, sparanghelul, morcovii, castravetii) primesc zero puncte, exceptie facand rosiile (doua puncte) si cartoful (10 puncte).

Lactatele primesc puncte, insa asta nu inseamna ca trebuie excluse deoarece sunt bogate in calciu si vitamine esentiale. La un pahar cu lapte se primesc 4 puncte, un iaurt cu fructe – 3 puncte iar un cubulet de branza topita – 2 puncte.

Carnea trebuie sa existe in orice regim alimentar, fie ca vrem sa slabim, sa ne mentinem sau sa crestem in greutate.

De exemplu, o bucata de piept de pui are 3 puncte, pestele 2-3 puncte, dar o singura felie de salam are 2 puncte iar un hamburger poate ajunge chiar si la 13 puncte.

Avantajele Dietei ‘Ingerul pazitor al greutatii’

Nu exista alimente interzise, fiind limitata doar cantitatea pe care o poti consuma dintr-un anumit aliment, fara a depasi la sfarsitul zilei numarul de puncte permis.

Ajuta la scaderea in greutate, aproximativ 1 kilogram pe saptamana

Este o dieta care promoveaza alimentatia sanatoasa

Nu apare senzatia de foame, vegetalele fiind cotate cu zero puncte dar avand in acelasi timp o cantitate mare de fibre, te vei simti satul fara sa te ingrasi

Dezavantajele dietei ‘Ingerul pazitor al greutatii’

Trebuie sa iti faci cont pe site-ul oficial Weight Watchers, care este disponibil doar in limba engleza

Trebuie consultata lista cu puncte in fata unui meniu

Nu are beneficii dovedite prin studii clinice de prevenire a bolilor cardiovasculare sau a diabetului

Are efect atat timp cat sunt respectate principiile

Cei care doresc sa urmeze aceasta dieta, trebuie sa se inscrie pe site-ul oficial al programului (www.weightwatchers.com).

Sursa

Publicat: 13 ian. 2017, 13:56 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă