Decizie la graniță cu România. A început producția vaccinului rusesc în Serbia

Publicat: 05 Jun. 2021, 12:20 Arhiva

Un anunț îmbucurător pentru populația din Serbia. În cursul zilei de vineri a început producția vaccinului rusesc Sputnik V împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de Aleksandar Vucic, președintele sârb.

Un anunț care îi bucură pe cetățeni! Președintele din Serbia, Aleksandar Vucic, a anunțat faptul că țara a început producția vaccinului rusesc Sputnik V, fiind prima țară europeană care produce acest vaccin, în afară de Rusia și Belarus. Mai mult decât atât, vaccinul este produs într-un laborator din Belgrad, arată Realitatea.net. În următoarele șase luni, Serbia va primi patru milioane de doze de vaccin rusesc. Acesta a fost aprobat în peste 65 de țări, dar nu a primit ”undă verde” din partea SUA și a Uniunii Europene.

„În câteva zile veţi avea primele vaccinuri produse în Serbia pe care le putem oferi cetăţenilor noştri, dar şi cetăţenilor din regiune, din Europa şi din întreaga lume”, a afirmat Aleksandar Vucic, reamintind că țara sa va produce, de asemenea, vaccinul chinezesc Sinopharm.

A apărut o nouă mutație a coronavirusului

Este alertă în rândul experților din Vietnam, după ce s-a descoperit o nouă mutație a virusului chinezesc. Se pare că de data aceasta a fost descoperit un focar la o misiune creștină din orașul Ho Chi Minh. Autoritățile locale au luat o decizie pentru stoparea pericolului, astfel că oamenii se testează în masă, distanțarea fizică se păstrează și au fost introduse noi măsuri. Varianta vietnameză reprezintă o combinaţie a mutaţiilor identificate prima dată în Marea Britanie, respectiv în India, conform stirileprotv.ro.

Noua mutație a coronavirusului se transmite imediat, pe calea aerului, fiind foarte contagioasă. Astfel că, cetățenii trebuie să respecte măsurile în vigoare pentru combaterea pandemiei de Covid-19 și să se testeze în continuare.

sursă foto: Pixabay

Publicat: 05 Jun. 2021, 12:20 Arhiva
Pe aceeași temă