De ce valul trei al pandemiei este și mai periculos! ”Măsurile ne ajută să trecem peste acest val şi să ajungem, la un moment dat, la liman”

Publicat: 06 apr. 2021, 08:10 Autor: Andreea Voicu Arhiva

De ce valul trei al pandemiei este și mai periculos. Medic și secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține faptul că cel de-al treilea val pandemic ar fi mult mai periculos, față de celelalte două, pentru că acum virusul s-ar transmite mult mai repede. Ce declarații a făcut oficialul.

Cel de-al treilea val pandemic este mai periculos, pentru că virusul are o transmisibilitate mult mai mare, față de celelalte două valuri. De asemenea, sunt mai afectați tinerii. Andreea Moldovan, medic și secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut o serie de declarații în acest sens.

„Valul 3 e deosebit faţă de celelalte două, pentru că vine cu o transmisibilitate mai mare şi cu un număr mai mare al pacienţilor tineri cu afectări moderate sau severe, ceea ce e mai mult decât un efort pentru sistemul sanitar”, în conextul în care „personalul medical se străduieşte de mult timp să facă faţă unei pandemii pe care n-a mai întâlnit-o niciunul dintre noi”, a declarat, duminică, Andreea Moldovan, arată b1.ro.

„Sunt măsuri care ne ajută, le aplică şi alte ţări, le aplicăm şi noi, şi cred că depinde de fiecare dintre noi să le înţelegem, să le acceptăm şi să le aplicăm corect. Măsurile ne ajută să trecem peste acest val şi să ajungem, la un moment dat, la liman. Cu cât măsurile acestea vor fi mai puţin ferme sau vor fi eludate de către populaţie, cu atât menţinerea lor se va justifica pe o perioadă mai lungă de timp”, a mai spus oficialul.

3611 cazuri noi și 120 de decese în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus România. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3611 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 120 de noi decese. La ATI sunt internați 1478 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.825.004 teste RT-PCR și 648.373 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 8.452 de teste RT-PCR (6.013 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.439 la cerere) și 5.851 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 65.775 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.635 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 48.144 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 99 de persoane.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 06 apr. 2021, 08:10 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă