De ce își vinde Michael Jordan casa din Chicago cu 14.855 milioane de dolari?

Publicat: 22 May. 2019, 19:28 News 3
De ce își vinde Michael Jordan casa din Chicago cu 14.855 milioane de dolari?

Ajuns la 56 de ani, Michael Jordan rămâne unul dintre cei mai faimoși baschetbaliști din lume, cu o avere estimată la un miliard de dolari.

Deținând evident mai multe clădiri, acesta s-a hotărât în 2012 să vândă casa din Chicago, oraș în care a petrecut peste 10 ani din carieră, evoluând în tricoul echipei Chicago Bulls. La vremea respectivă, starul american a cerut 29 de milioane de dolari pentru impresionantă locuință, însă în prezent acesta s-a hotărât să o scoată din nou la vânzare, pentru nici mai mult nici mai puțin de 14.855 milioane de dolari.

La începutul lunii mai, ziariștii de la The Washington Post au publicat un material în care explică de unde și până unde starul american s-a hotărât să ceară această sumă. Iată despre ce este vorba! Dacă efectuezi o simplă adunare a celor 5 cifre prezente în prețul cerut pentru imobilul din Chicago (1+4+8+5+5) obții numărul 23, număr cu care acesta a jucat la formația Chicago Bulls, timp de 11 sezoane. Cel care va plăti 14.855 milioane de dolari pentru casa lui Jordan, se va alege cu o locuință în care sunt 9 dormitoare, 19 băi, un teren de baschet, o piscină uriașă, un teren de tenis și o sală de gimnastică.

De ce își vinde Michael Jordan casa din Chicago cu 14.855 milioane de dolari?
De ce își vinde Michael Jordan casa din Chicago cu 14.855 milioane de dolari?

De ce își vinde Michael Jordan casa din Chicago

După o carieră impresionantă la Universitatea Carolina de Nord, Jordan a devenit în 1984 jucătorul formației Chicago Bulls, câștigând rapid statutul de vedetă în NBA. Au trecut 7 ani până ce ,,Air Jordan’’ să cucerească, împreună cu formația sa, primul titlu de campion în NBA (în 1991), însă au urmat încă două titluri consecutive, în 1992 și 1993. Totuși, anul 1993 nu avea să fie prea bun, în cele din urmă, pentru Jordan, care își pierdea tatăl pe 23 iulie, pentru ca mai apoi să anunțe ,,din senin’’ că se retrage din baschet ca să se dedice unei cariere în baseball (tatăl sau visa ca Michael să joace în Major League Baseball).

La vremea respectivă, s-a vorbit mult în presă despre faptul că retragerea lui Jordan s-ar fi datorat faptului că acesta a fost văzut într-un cazino din Atlantic City chiar în noaptea dinaintea finalei cu New York Knicks. Conform unui articol publicat în Business Insider, lui Michael i s-ar fi oferit de către Comisia de Disciplină varianta de a se ,,retrage’’ în locul unei suspendări ce ar fi arătat mult mai rău pentru toată lumea.

Cat cere Michael Jordan pe casa din Chicago

Atât Jordan, cât și cei de la NBA au negat teoria, însă de-a lungul timpului s-a scris mult în presa internațională despre pasiunea lui Michael Jordan pentru pariuri sportive. Potrivit www.complex.com, în categoria starurilor din sport pasionate de gambling se află și legendarul boxer Floyd Mayweather – bine cunoscut pentru câștigurile cu 6 cifre la pariuri pe NBA sau NFL, postate pe Twitter în repetate rânduri. O altă vedetă pasionată de gambling este fostul număr 1 al golfului internațional, Tiger Woods, cunoscut pentru jocurile de blackjack la care obișnuia să mizeze chiar și 25.000 de dolari la o singură mână.

Revenind la casa scoasă la vânzare de Jordan, trebuie sa spunem că exemplul acestuia a fost urmat și de Shaquille O’Neal, un alt jucător de baschet fenomenal, care a pus în vânzare vila în care locuiește, la un preț de 28 de milioane de dolari.

Publicat: 22 May. 2019, 19:28 News 3
Pe aceeași temă