De ce familia lui Nelu Ploieșteanu ar fi refuzat să ridice corpul neînsuflețit al artistului de la morga spitalului

Publicat: 03 Apr. 2021, 09:53 Vedete

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 01:00, la vârsta de 70 de ani. Celebrul artist era internat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Din data de 18 martie, bărbatul se afla pe mâinile medicilor, după ce se infectase cu virusul chinezesc. Anunțul decesului a fost făcut de Mara Bănică pe rețelele de socializare.

Familia interpretului de muzică lăutărească ar fi refuzat să ridice corpul neînsuflețit al acestuia de la morga spitalului pentru că bărbatul nu ar mai fi fost infectat cu noul coronavirus în momentul în care a decedat. Dacă pe certificatul de deces scrie că era infectat cu virusul chinezesc, la înmormântare nu pot veni mai mult de 16 persoane (inclusiv preoții), potrivit noilor reglementări date de autorități în pandemia de coronavirus, arată BZI.

Nelu Ploieșteanu a fost în stare gravă la terapie intensivă

Internat la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, Nelu Ploieșteanu s-a aflatîn stare gravă. Artistul era intubat cu o saturație a oxigenului de 50% și plămânii grav afectați. În urmă cu câteva zile, familia sa a lansat un mesaj disperat de ajutor către cadrele medicale ale spitalului, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de jurnalista Mara Bănică.

„Acest mesaj este un strigat disperat al familiei catre medicii de la Floreasca, care in ultimele 24 de ore, stresati si obositi pe buna dreptate, nu au gasit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta. În astfel de momente, în care părintele tău se luptă pentru fiecare respirație, ai vrea să dai viata de la tine, doar ca sa traiasca. Dragi cadre medicale, vă e greu de un an de zile în lupta voastră continuă. Dar puțină empatie și o vorbă bună pot schimba enorm starea unui om. Vă mulțumesc!”, a transmis Mara Bănică atunci.

Sursă foto: captură video Youtube

Publicat: 03 Apr. 2021, 09:53 Vedete
Pe aceeași temă