De ce este bine sa canti in dus! Chiar si expertii o recomanda. Motivul e surprinzator

Publicat: 28 Apr. 2019, 17:12 Life

S-ar parea ca o sesiune de cantat in dus este cat se poate de benefica sanatatii noastre.

Cel putin asta sustin expertii. Pana de curand nu se stiau foarte multe in legatura cu toate acestea, dar s-ar parea ca este bine sa canti in dus. A fost demonstrat stiintific acest lucru, iar oamenii sunt incurajati sa aiba acest obicei cat mai des.

Pe cat este cu putinta, desigur, pentru ca foarte multa lume se rusineaza cand vine vorba de cantatul in dus. Recomandarea a venit recent din partea psihologilor. Daca va intrebati de ce este bine sa canti in dus, motivul e surprinzator. A fost demonstrat stiintific: persoanele religioase sunt mai fericite decat sunt ateii

Iata de ce este bine sa canti in dus!

De ce este bine sa canti in dus

S-ar parea ca printr-un asemenea obicei, de a canta in timp ce facem dus, ne reglam emotiile si ne detensionam in caz de stres. In plus, ajuta la eliminarea starilor de anxietate, de furie, sau de frustrare. Sarea poate declansa reactii alergice puternice si periculoase

La fel se intampla si atunci cand avem anumite dispute imaginare, cu persoane care ne-au suparat. Psihologii recomanda cantatul in dus fie ca aveti sau nu voce. Nu trebuie sa va ingrijorati in aceasta privinta, ci sa nu depasiti totusi o limita in ceea ce priveste sonorul.

Chit ca este doar pentru cateva minute, este incurajat cantatul in timpul dusului. V-ar putea relaxa mai mult. Expertii mai sustin ca astfel scade si nivelul de cortizol din organism. Acesta mai este supranumit si hormonul stresului. In schimb, creste nivelul de dopamina, considerat hormonul placerii.

Mai mult, si cantatul in masina sau pur si simplu prin casa, atunci cand ne ocupam de anumite treburi, este foarte benefic. Asa ne asiguram ca scapam de stresul inutil, acumulat de-a lungul zilei. Savantii din SUA au demonstrat stiintific faptul ca atunci cand cantam, aceasta activitate ne face cu mult mai fericiti.

(sursa: dailymail.co.uk)

Publicat: 28 Apr. 2019, 17:12 Life
Pe aceeași temă