David Duchovny, Dosarele X: „Muzica a venit ca o pasiune. Îmi place să cânt piesele pe care le compun!”

Publicat: 30 Jan. 2019, 14:29 Vedete

David Duchovny, Dosarele X. N-ai cum să nu faci această conexiune.

David Duchovny este actorul pe care l-am urmărit ani de zile în Dosarele X, în rolul Agentului Fox Mulder.

Acum a venit vremea să-l ascultăm cântând. O putem face pe 10 februarie, la Sala Radio, acolo unde artistul va susține primul său concert în România.

Înainte de asta, am obținut un interviu în exclusivitate cu David Duchovny pentru ciao.ro, pe care te invit să-l citești în continuare.

David Duchovny: „Muzica este un limbaj universal!”

David, pentru prima dată în România. La ce te aștepti?
Vin pentru prima dată în România. Nu știu foarte multe despre țara voastră, chiar dacă nu sunt străin de Europa. Am rădăcini în această parte a lumii. Mama mea este din Scoția, am rude și în Polonia și în Ucraina. Călătoresc destul de mult în Europa, însă niciodată în România. Abia aștept să ajung în țara ta. De fapt, așa sunt de fiecare dată când ajung într-o țară nouă. Muzica este un limbaj universal, sunt sigur că vom comunica foarte bine. Altfel… nu am alte așteptări.

Înainte să vorbim punctual despre piese, muzică, mi-ar plăcea să te introduc puțin în universul românesc. Nu știu dacă ți s-a spus, însă bucătăria noastră cucerește de la prima întâlnire. Vii în România cu un plan în zona asta, îți dorești să încerci ceva în mod special?
Sincer, nu am așteptări culinare ieșite din comun. Alegerile mele în acest sens sunt limitate, la fel și cunoștințele. Prefer mâncarea ușoară, simplă, bazată foarte mult pe legume.

Mulțumesc, David! Trecem peste încălzirea, la lucrurile serioase. 10 februarie, primul concert în România. Cum a început povestea ta cu muzica?
Actoria m-a dus la muzică într-o manieră la care nu te aștepți. Am început să cânt acum 8 ani, ca și hobby. Mă plictiseam în pauzele dintre filmări și am zis că n-ar strica să mă joc puțin. Iată că din joacă am ajuns să scriu piese, apoi să le înregistrez, și iată-mă acum, susțin concerte.

David Duchovny: „Piesele pe care le cânt sunt inspirate din viața mea”

Care este prima piesă pe care ai compus-o?
„The Things” este prima mea piesă.

Ok, știu că este o întrebare stupidă, dar am să te rog să-mi răspunzi. 🙂 Care este piesa pe care o simți cel mai aproape de sufletul tău?
Nu-mi place să fac un astfel de top, dar o să-ți răspund! 🙂 ‘Stranger in the Sacred Heart’ este, cumva, piesa mea favorită, doar pentru că-mi place ce transmite, nu neapărat cum sună!

Și pentru că vorbim despre asta, spune-mi, tu-ți compui piesele?
Da! Piesele pe care le cânt fie sunt inspirate din viața mea, fie din experiențe pe care mi le imaginez. Am și momente de blocaj, iar atunci sunt ajutat de colegii mei de trupă. Suntem o echipă.

David, actorie sau muzică?
Ambele, fără doar și poate. Repet, însă, muzica a venit ca o pasiune și am realizat că-mi place foarte mult să cânt atunci când am început să-mi cânt piesele.

Mulțumesc, David!
Mulțumesc și eu, Ileana. Abia aștept să ne vedem la concert!

Publicat: 30 Jan. 2019, 14:29 Vedete
Pe aceeași temă