Cutremur in Romania in aceasta dimineata. Unde s-a simtit acesta

Publicat: 25 Sep. 2019, 10:47 Ciao.ro
Cutremur in Romania in aceasta dimineata. Unde s-a simtit acesta

Romania s-a cutremurat iar in aceasta dimineata, insa magnitudinea acestuia nu a fost mare.

Cutremur in Romania in aceasta dimineata. Seismul a avut magnitudinea de 2.6 grade pe scara Richter si a fost inregistrat de seismografele Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, la orele 07:11, in judetul Buzau.

Miscarea tehnica a avut loc la coordonatele 45.3642; lon 26.2891, iar hipocentrul a fost lcoalizat la o adancime de 113km.

Cutremur in Romania

Cel mai puternic seism din acest an a avut 4,5 pe Richter şi s-a produs în data de 3 septembrie. A fost cel mai important cutremur după cel înregistrat pe 28 octombrie 2018, de 5,8 pe Richter, în judeţul Buzău.

Specialistii au facut o simulare in cazul in care vom avea parte de un seism puternic si au spus ce zone ar putea fi cele mai afectate.

„În cazul unui cutremur, noi avem rol de informare privind parametrii cutremurului în timp real. Practic, putem anunţa autorităţile cu 25 de secunde înainte de a veni unda puternică în Bucureşti, după aceea se primesc parametrii cutremurului, cum a fost şi cel din scenariu, de 7,5 grade la adâncimea de 140 de kilometri.

Noi putem estima care a fost distribuţia intensităţior în teritoriu, faţă de zona epicentrală, astfel încât, în funcţie de intensitate, putem estima pagubele la clădirile civile.

Zona Vrancea este cea mai afectată privind felul de percepţie al cutremururelor şi intensitatea la nivel de localităţi. După aceea se distribuie către Buzău, către nord” au spus specialistii de la Institutul pentru Fizica Pamantului, potrivit evz.ro.

Publicat: 25 Sep. 2019, 10:47 Ciao.ro
Pe aceeași temă