Cum te fura magazinele. Prin aceasta metoda te lasa fara bani

Publicat: 02 Oct. 2019, 09:39 Life
Cum te fura magazinele. Prin aceasta metoda te lasa fara bani

Au inceput sa curga amenzile in magazinele care nu ofera bon fiscal la produse.

Cum te fura magazinele. Inspectorii Direcţiei Generale Antifrauda Fiscala au inceput sa dea amenzi mari, pentru ca proprietarii magazinelor comerciale detineau aproximativ 4,15 milioane de lei din numerar, venituri ilicite precum si bunuri obtinute prin nefiiscalizarea incasarilor.

Astfel ca in august 2019, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au inceput sa verifice modul in care 1.341 de firme din Romania fiscalizeaza prin intermediul caselor de marcat incasarile provenite din vanzarea de produse si prestarea de servicii in mai multe domenii.

Cum te fura magazinele

Cum te fura magazinele

Dintre aceste domenii amintim comertul cu imbracaminte, incaltaminte si produse nealimentare, alimentatie publica (restaurante, cluburi, baruri, cafenele, patiserii, legume-fructe), florarii, servicii de infrumusetare sau vulcanizari.

Pana acum a fost verificat modul in care 4.832 de firme au fiscalizat incasarile prin intermediul caselor de marcat. In acest fel au fost identificate abateri de la prevederile legale, au fost aplicate 1.470 avertismente si au fost dispuse 4.366 amenzi in valoare totala de 21,14 milioane de lei.

„Este important de ştiut că după dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente şi urmează sancţiuni importante: amendă de până la 10.000 lei, confiscarea tuturor încasărilor, chiar dacă au fost înregistrate în case de marcat vechi fără jurnal electronic, şi suspendarea activităţii comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic”, s-a mentionat intr-un comunicat, potrivit a1.ro.

Publicat: 02 Oct. 2019, 09:39 Life
Pe aceeași temă