Pentru gospodinele care se pregătesc de Paște, fiertul și coloratul ouălor tradiționale poate fi o corvoadă. De multe ori, ouăle se pot sparge în procesul de fierbere, dar sfaturile următoare te pot ajuta să le faci exact cum trebuie.
Julia Child, una dintre cele mai reputate figuri din gastonomie și femeia care a împrietenit publicul american cu bucătăria franțuzească, a lăsat în una din cărțile sale și metoda perfectă pentru a fierbe ouăle.
1. Pune ouăle într-un singur strat în cratiță.
2. Adaugă apă rece care să le acopere cu 2-3 cm.
3. Pune cratița pe foc mare și lasă apa să fiarbă. Cum a dat apa în clocot și ouăle încep să fiarbă și să vezi bule în jurul lor, pune un capac și ia cratița de pe ochiul cu flacără.
4. Lasă ouăle să stea în cratița cu apă fiartă pentru 17 minute.
5. Între timp, pune apă cu gheață într-un bol încăpător.
6. Când trec cele 17 minute, scurge apa din cratiță și transferă ouăle în apa rece pregătită.
7. Răcește ouăle complet în apă și apoi pune-le la frigider. Ouăle reci sunt mai ușor de cojit decât cele calde.
Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos.
Trucul ascuns de marile gospodine! Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos! Un ingredient banal pe care îl ai în bucătărie și nici nu îl folosești! Știai?
Pe lângă faptul că ajută la detoxifierea organismului şi la menţinerea greutăţii corporale, lămâile au o serie de proprietăţi mai puţin cunoscute la gătit. Una dintre acestea este fierberea corectă a ouălor.
Sucul de lămâie este secretul din spatele unor ouă fierte foarte bine, dar care rămân cu coaja intactă, chiar dacă au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate.
Tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le pui la fiert. Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crăpa în timpul fierberii.
De asemenea, zeama de lămâie se foloseşte şi pentru a decoji mai uşor ouăle fierte. În acest caz, trebuie să torni o linguriţă de suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle.
Ouăle vopsite reprezintă, fără îndoială, simbolul Sărbătorilor Pascale. Fiecare gospodină știe cât de important este ca ouăle să aibă o culoare frumoasă și uniformă. Sunt mai multe aspecte de care trebuie ținut cont pentru ca acestea să fie și gustoase, în același timp. Citește continuarea aici.