Cum se vopsesc ouăle de Paște. Cât timp trebuie fierte și cum faci să se prindă culoarea eficient

Publicat: 15 apr. 2020, 17:00 Autor: Ionita Nicoleta Retete & Diete
Cum se vopsesc ouăle de Paște. Cât timp trebuie fierte și cum faci să se prindă culoarea eficient

Ouăle vopsite reprezintă, fără îndoială, simbolul Sărbătorilor Pascale. Fiecare gospodină știe cât de important este ca ouăle să aibă o culoare frumoasă și uniformă. Sunt mai multe aspecte de care trebuie ținut cont pentru ca acestea să fie și gustoase, în același timp.

Cât timp se fierb ouăle de Paște

Nu există Paște fără ouă vopsite, așa că în această săptămână, Săptămâna Mare, gospodinele trebuie să treacă din nou testul ouălor roșii. Sunt anumiți pași care trebuie parcurși înainte de a vopsi ouăle. Este necesar ca acestea să fie la temperatura camerei. Așadar, scoateți-le din frigider cu două ore înainte să vă apucați să le fierbeți. De asemenea, ouăle trebuie să fie foarte bine spălate înainte. Și nu doar cu apă. Spălați-le și cu detergent, pentru a le degresa. În acest fel, vopseaua va prinde mai bine pe ele.

Aveți nevoie de un burete și de detergentul cu care spălați de obicei vasele. După ce le-ați limpezit bine, le puteți pune într-o oală la fiert. Apa în care le veți fierbe trebuie să fie rece. Aveți grijă când le așezați, pentru a evita spargerea lor. De asemenea, este necesar ca focul să fie cât mai mic, pentru că altfel există riscul ca ouăle să nu se fiarbă cum trebuie.

Timpul de fierbere diferă în funcție de cum doriți să fie oul, mai moale sau mai tare. Astfel, în momentul în care apa începe să clocotească și ouăle se mișcă, începeți să cronometrați timpul de fierbere. Dacă vreți să obțineți ouă mai moi, lăsați-le timp de 3-4 minute.

În schimb, dacă vă plac ouăle mai tari, trebuie să fiarbă cam 10 -12 minute. După ce au fiert, aruncați apa și apucați-vă de vopsit.

Cum vopsești ouăle, ca să aibă o culoare perfectă

Vopsitul ouălor se poate face atât cu vopsea din comerț, cât și cu ingrediente naturale. Iată cum trebuie să procedați dacă optați pentru prima variantă. Într-un bol puneți vopseaua cumpărată, în care adăugați puțin oțet. Acesta va da un luciu aparte ouălor. Respectați instrucțiunile de pe plicuri, ca să preparați vopseaua. După ce ați pregătit amestecul, puneți ouăle în vopsea și lăsați-le aproximativ un minut.

După ce le scoateți, trebuie așezate pe o hârtie și apoi unse cu puțin ulei. În felul acesta, ouăle vor avea luciu. De asemenea, după ce le-ați vopsit, puteți lipi autocolante pe ele, dacă vă doriți să fie mai animate. Pentru gospodinele mai îndemânatice, există și varianta de a picta ouăle manual. Puteți folosi pensule mici, scobitori sau chiar periuța de dinți, în funcție de modelele pe care doriți să le realizați.

În cazul în care vreți să vopsiți ouăle natural, aveți la îndemână mai multe variante. Sfecla roșie este cel mai des folosită în această situație. Fierbeți sfecla în apă, în care adăugați și oțet. După cel mult 5 minute, puneți în aceeași oală și ouăle. Lăsați apa să dea în clocot, apoi mai țineți ouăle încă 3-4 minute.

Și foile de ceapă roșie sunt eficiente în vopsitul ouălor. Acest procedeu durează însă mult mai mult. Timp de 12 ore, trebuie să lăsați foile într-un bol cu apă și oțet. După aceea, fierbeți ouăle în acest amestec.

Dacă vă doriți o altă culoare, în afară de roșu, încercați să vopsiți ouăle cu varză roșie. Da, ați citit bine. În acest fel veți obține ouă albastre. Aveți nevoie de o jumătate de varză roșie și 4 căni de apă. Le fierbeți o jumătate de oră și apoi puneți ouăle în amestecul obținut. Este important de știut că ouăle trebuie lăsate peste noapte în această vopsea.

De asemenea, puteți folosi afine, pentru a obține ouă mov.

Fierbeți o jumătate de pungă de afine congelate cu 4 căni de apă, timp de 30 de minute. Apoi puneți ouăle în soluția obținută.

Publicat: 15 apr. 2020, 17:00 Autor: Ionita Nicoleta Retete & Diete
Pe aceeași temă
×