Cum se vopsesc ouăle de Paște natural. Rețeta secretă a gospodinelor de la țară

Publicat: 02 mai 2024, 09:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
Cum se vopsesc ouăle de Paște natural. Rețeta secretă a gospodinelor de la țară

Cum se vopsesc ouăle de Paște natural. Rețeta secretă a gospodinelor de la țară.

Dacă nu vrei să folosești vopsea din comerț, atunci poți vopsi ouăle natural. Poți obține mai multe culori, cu ajutorul ingredientelor naturale. De exemplu, dacă vrei ouă roșii, atunci trebuie să folosești 1/2 kg de ceapă roșie, fără foi, 350 ml de apă și 3 linguri de oțet.

Cum se vopsesc ouăle de Paște natural

Ceapa se fierbe în apă, iar după ce apa scade și se colorează puternic, se adaugă oțetul și ouăle. Se lasă ouăle la fiert, în funcție de cât de tari vrei să fie. Dacă vrei ouă portocalii, poți folosi același amestec, dar înlocuiește foile de ceapă roșie cu cele de ceapă galbenă, potrivit rețetepractice.ro.

Pentru ouă vopsite galben, ai nevoie de un amestec de 120 ml apă fierbinte, 2 linguri de oțet și 3 linguri de turmeric. Ouăle deja fierte se lasă în amestec timp de 30 – 60 de minute. Poți prelungi timpul până când obții nuanța dorită.

Rețeta secretă a gospodinelor de la țară

Varza roșie te poate ajuta să obții o nuanță de albastru. Se combină 350 ml apă cu 3 linguri de oțet și o jumătate de varză, tăiată bucățele. Compoziția se fierbe până când apa se colorează foarte intens, după care se adaugă ouăle deja fierte. Se stinge focul, iar ouăle se lasă pentru 60 – 80 de minute, sau până când obții culoarea dorită.

Pentru ouă violet, se combină 350 ml de apă clocotită cu 3 linguri de oțet și 50 – 80 g afine. Amestecul se lasă să se infuzeze peste ouăle deja fierte în vopseaua naturală, apoi se scot după 30 – 60 de minute.

Amestecul pentru ouăle violet, combinat cu cel pentru culoarea galben, te pot ajuta să vopsești ouăle verzi. Se combină cele două amestecuri, iar amestecul nou se fierbe. Ouăle deja fierte se adaugă în vopsea.

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă în 7 pași

Pentru gospodinele care se pregătesc de Paște, fiertul și coloratul ouălor tradiționale poate fi o corvoadă. De multe ori, ouăle se pot sparge în procesul de fierbere, dar sfaturile următoare te pot ajuta să le faci exact cum trebuie.

Julia Child, una dintre cele mai reputate figuri din gastonomie și femeia care a împrietenit publicul american cu bucătăria franțuzească, a lăsat în una din cărțile sale și metoda perfectă pentru a fierbe ouăle.

Metoda simplă în 7 pași pentru ouă de Paște perfecte

1. Pune ouăle într-un singur strat în cratiță.
2. Adaugă apă rece care să le acopere cu 2-3 cm.
3. Pune cratița pe foc mare și lasă apa să fiarbă. Cum a dat apa în clocot și ouăle încep să fiarbă și să vezi bule în jurul lor, pune un capac și ia cratița de pe ochiul cu flacără.
4. Lasă ouăle să stea în cratița cu apă fiartă pentru 17 minute.
5. Între timp, pune apă cu gheață într-un bol încăpător.
6. Când trec cele 17 minute, scurge apa din cratiță și transferă ouăle în apa rece pregătită.
7. Răcește ouăle complet în apă și apoi pune-le la frigider. Ouăle reci sunt mai ușor de cojit decât cele calde.

Fotografii: Arhivă Ciao.ro

Publicat: 02 mai 2024, 09:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×