Cum arata astazi statiile de metrou de pe noua magistrala Drumul Taberei – Eroilor! Mai e o gramada de lucru la ele si nimeni nu stie cand vor fi deschise circulatiei!

Publicat: 11 sept. 2018, 14:51 Autor: D. C. News 3

Majoritatea statiilor sunt gata, la fel si tunelurile, singurul lucru care a mai ramas de terminat sunt sinele si sistemul de management al traficului trenurilor.

Cum arata astazi statiile de metrou de pe noua magistrala Drumul Taberei – Eroilor. Licitațiile la metroul din Drumul Taberei au început în 2008, lucrările în 2012, iar de atunci termenele de finalizare au fost amânate. Astazi, acest articol nu face decat sa anunte o noua amanare si sa va prezinte stadiul lucrarilor.

Initial termenul de finalizare al lucrarilor trebuia sa fie 2014 dar de atunci amanarile s-au tinut lant. Desi acum sapaturile s-au terminat iar tunelurile sunt gata, totusi statiile sunt departe inca de a putea fi date in folosinta circulatiei.

Factorul care acum intarzie finalizarea este licitația pentru sistemul de siguranță și automatizare a circulației. Oficialii Metrorex se pare că doresc să semneze acum, în septembrie, contractul pentru acest sistem cu firma desemnată câștigătoare, chiar dacă bătălia în instanță nu s-a terminat, compania contestatoare putând face recurs, arată Asociația Pro Infrastructura.

Cum arata astazi statiile de metrou de pe noua magistrala Drumul Taberei – Eroilor

Ca sa va dati seama cat de mult poate dura inclusiv aceasta etapa trebuie mentionat ca din momentul semnarii contractului, lucru care inca nu s-a intamplat firma prestatoare are nevoie de aproape un an de zile pentru a finaliza implementarea.

Mai exact este nevoie de 9 luni de zile pentru ca sistemul de siguranta si management al traficului sa fie operational. Fara acest sistem si in toata aceasta perioada trenurile nu pot circula cu calatori la bord.

Imaginile cu statiile aproape finalizate le puteti vedea in galeria foto. De asemenea tunelurile si treptele de acces pentru calatori sunt aproape gata, numai ca un termen realist inaintat de dezvoltatori pentru momentul cand se va circula pe aceasta noua magistrala este “nu mai devreme de toamna lui 2019”. Acest termen trebuie luat si el cu rezerve pentru ca si el poate fi devansat la fel de bine pentru 2020.

Publicat: 11 sept. 2018, 14:51 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă