Cum arata astazi statiile de metrou de pe noua magistrala Drumul Taberei – Eroilor! Mai e o gramada de lucru la ele si nimeni nu stie cand vor fi deschise circulatiei!

Publicat: 11 Sep. 2018, 14:51 News 3

Majoritatea statiilor sunt gata, la fel si tunelurile, singurul lucru care a mai ramas de terminat sunt sinele si sistemul de management al traficului trenurilor.

Cum arata astazi statiile de metrou de pe noua magistrala Drumul Taberei – Eroilor. Licitațiile la metroul din Drumul Taberei au început în 2008, lucrările în 2012, iar de atunci termenele de finalizare au fost amânate. Astazi, acest articol nu face decat sa anunte o noua amanare si sa va prezinte stadiul lucrarilor.

Initial termenul de finalizare al lucrarilor trebuia sa fie 2014 dar de atunci amanarile s-au tinut lant. Desi acum sapaturile s-au terminat iar tunelurile sunt gata, totusi statiile sunt departe inca de a putea fi date in folosinta circulatiei.

Factorul care acum intarzie finalizarea este licitația pentru sistemul de siguranță și automatizare a circulației. Oficialii Metrorex se pare că doresc să semneze acum, în septembrie, contractul pentru acest sistem cu firma desemnată câștigătoare, chiar dacă bătălia în instanță nu s-a terminat, compania contestatoare putând face recurs, arată Asociația Pro Infrastructura.

Continuarea articolului »

Publicat: 11 Sep. 2018, 14:51 News 3
Pe aceeași temă