Alin Gălățescu (55 de ani) a reușit să slăbească, într-o lună și jumătate, 20 de kilograme. Criticul de modă urmează acum exemplul francezilor, adică mănâncă puțin și bun. Alin Gălățescu evită pâinea, dulciurile, dar și alte alimente. Cu toate astea, recunoaște că s-a adaptat rapid acestui stil de viață, care i-a adus și un nou look.
Alin Gălățescu a suferit o transformare radicală și surprindere pe toată lumea cu noua imagine. Chiar dacă a bifat această schimbare, el spune că nu va renunța la hainele negre, care îi definesc de ani de zile stilul, pentru unele ceva mai colorate. Alin Gălățescu a dat detalii despre dieta pe care a adoptat-o.
“Am ținut o dietă. Se cheamă Coman. O chestie foarte simplă, naturală. Am reușit să scap de 20 de kilograme într-o lună și jumătate. Acum sunt pe palier, nu am mai slăbit, nu m-am mai îngrășat”, a spus Alin Gălățescu, pentru UNICA.ro, la un eveniment din București.
“Evit cartofii pe cât posibil, pâinea, cola, dulciurile, iar fructe până la 18.00 maxim. Trăind chestia asta, mi-am dat seama că nu e decât un lifestyle firesc. Dacă ne întoarcem la ceea ce înseamnă gourmetul francez, care îți dă niște bucățele foarte mici, lumea se întreabă dacă sunt zgârciți, dar noi nu percepem decât primele cinci îmbucături.
Restul e mâncare, că mănânci fast-food sau gourmet e același lucru. Și atunci de ce să mănăm, când nu mai simțim?! Facem o pauză o perioadă, după aceea mai mânccăm, ca să simțim.
Chestia asta s-a transformat din ideeea de slăbit, pentru că toate convergeau că ar fi cazul să slăbesc în primul rând medical, până la o transformare în lifestyle. Acum e cel mai firesc lucru, nu prea mă mai gândesc la vechiul sistem”, mai spune Alin Gălățescu.
Alin Gălățescu mănâncă acum cam orice, dar în cantități mici.
“Am vorbit cu Florin Dumitrescu, cheful care mi-a făcut mie meniul la nuntă și un bun prieten, care mi-a spus că nu există o dietă în care să mănânci mult. Cine spune chestia asta face o glumă proastă. Trebuie să mănânci puțin, eventual să lași între mese o oră jumate-două. Problema e ca stomacul să nu se lărgească, pentru că atunci îți cere. În momentul în care îi dai puțin și îl lași, el digeră acel puțin. E o chestie elementară, de geometrie”, susține criticul de modă.