Cum a reacționat Alexandru Arșinel, după ce a fost criticat din cauza pensiei pe care o primește: ”Toate încasările mele sunt justificate oficial”

Publicat: 18 feb. 2021, 10:23 Autor: Hermina Hagianu Vedete
Cum a reacționat Alexandru Arșinel, după ce a fost criticat din cauza pensiei pe care o primește: ”Toate încasările mele sunt justificate oficial”

 Alexandru Arșinel a făcut declarații legate de veniturile pe care le are. Celebrul actor a recunoscut faptul că este dezamăgit de oamenii care l-au criticat, deși veniturile sale sunt justificate oficial.

După ce a apărut în spațiul public cât câștigă de fapt celebrul actor, gurile rele au început să facă tot felul de acuzații la adresa acestuia. În cadrul unui interviu, Alexandru Arșinel a declarat că nu are nicio remușcare din acest punct de vedere, deoarece și-a câștigat fiecare bănuț prin muncă.

„Este o pensie pe care am obținut-o muncind. Există o indemnizație de merit pe care o dă Ministerul Culturii și eu am o obținut-o. Toate încasările mele sunt justificate oficial. Ele s-au adunat și consider că le merit. Am 82 de ani și în acești ani am obținut o indemnizație de merit și o pensie care se situează la un anumit nivel. Pentru că sunt foarte mulți care nu au obținut aceste merite, li se pare că la mine este exagerat, dar mai sunt și alții. Dacă răspund și mă justific înseamnă că mă simt vinovat.

Eu sunt trecut la pensie cu vreo 70 și ceva de ani de muncă, 20 de ani am fost director și 60 de ani am fost actor, am făcut turnee în toată lumea. Eu cred că ar trebui chiar să fiu felicitat. Mă necăjește că nici la vârsta asta nu sunt lăsat în pace”, a spus Alexandru Arșinel.

Ce avere are Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel este unul dintre cei mai apreciați actori din România. Datorită talentului său, actorul câștigă o pensie frumoasă în fiecare lună, de ordinul zecilor de mii de lei. Acesta beneficiază, pe lângă pensie, de o indemnizație de merit din partea Ministerului Culturii, dar și de o pensie de revoluționar.

Potrivit actului oficial, în 2019, acesta a încasat 33.720 lei, pensia de revoluţionar, 73.512 lei pensia pentru munca sa, 74.772 lei indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii, dar și alți 10.800 de lei o indemnizație handicap gr. 2 pentru că o îngrijește pe soția bolnavă. Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

Totodată, este cunoscut faptul că actorul deține un apartament de 225 mp în Capitală și două case de vacanță, la Sinaia și Crevedia. De asemenea, el mai are patru terenuri, dar și o treime din casa părintească de la Dolhasca, județul Suceava.

 

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 18 feb. 2021, 10:23 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă