Cum a murit fiul lui Nelu Ploieșteanu. Lucruri mai puțin știute despre tragedie

Publicat: 18 Mar. 2021, 15:18 Vedete

Nelu Ploieșteanu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România, luptă la terapie intensivă pentru viața sa. Artistul este intubat iar plămânii săi sunt afectați în proporție de 70%. 

În urmă cu aproape 3 ani, artistul și-a pierdut unicul fiu, care s-a stins la numai 32 de ani în urma unei îndelungate suferințe. Fiul lui Nelu Ploieșteanu s-a născut perfect sănătos, dar un vaccin făcut greșit l-a lăsat paralizat pe când avea doar două luni.

„El, la o lună și jumătate, a făcut un vaccin, nu știu să vă spun ce vaccin, că era altă schemă atunci…, i-a făcut acel vaccin și-n două săptămâni n-a mai mișcat nici mânuțe, nici piciorușe… În momentul când i-a făcut acel vaccin, s-a înnegrit tot… n-am știut ce se întâmplă, l-am bătut pe spate, la funduleț, și-a revenit… dar impactul a fost atunci, nu știu cât a putut să stea așa, să nu oxigeneze creierul și… ”, povestea în urmă cu ceva timp fosta soţie a lui Nelu Ploieșteanu.

Fiul de 32 de ani al lui Nelu Ploieşteanu era dependent de părinții săi. Mihăiţă a rămas imobilizat la pat în urma unui vaccin făcut în copilărie.

În fiecare zi, tânărul lua un pumn de medicamente. După vaccin, medicii le-au dat părinților vestea cumplită: că băiatul lor nu se va mai face bine vreodată și că va trebui îngrijit ca un bebeluș. suferă de tetrapareză spastică.

„Mă dor şi mâinile şi mijlocul. Nu mă plâng. Nu m-am plâns niciodată. Nu vreau să-mi plângă nimeni de milă. Acest copil luptă de ani de zile şi eu să renunţ? Pe mine nu mă dezlipeşte nimic de Mihăiţă, doar moartea”, declara în 2014 Elena Ploieșteanu, la „Acces Direct”.

Nelu Ploieșteanu și fosta lui soție mai au patru fete.

Artistul a cântat la înmormântarea tatălui său 

Nelu Ploieșteanu este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. Muncește chiar de la 18 ani când a început să cânte în satul natal și când i-a murit tatal. Cu timpul a învățat să cânte și la pian și la acordeon.

După 1990, a reușit să lanseze 18 albume. Nici nu-și mai amintește câte spectacole și turnee a avut, scrie Cancan.

Nelu Ploieșteanu, în stare gravă la terapie intensivă

Internat la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, Nelu Ploieșteanu se află în stare gravă. Artistul în vârstă de 71 de ani este intubat cu o saturație a oxigenului de 50% și plămânii grav afectați.

Familia sa a lansat un mesaj disperat de ajutor către cadrele medicale ale spitalului, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de jurnalista Mara Bănică.
„Acest mesaj este un strigat disperat al familiei catre medicii de la Floreasca, care in ultimele 24 de ore, stresati si obositi pe buna dreptate, nu au gasit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta. În astfel de momente, în care părintele tău se luptă pentru fiecare respirație, ai vrea să dai viata de la tine, doar ca sa traiasca. Dragi cadre medicale, vă e greu de un an de zile în lupta voastră continuă. Dar puțină empatie și o vorbă bună pot schimba enorm starea unui om. Vă mulțumesc!” – a transmis Mara Bănică.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 18 Mar. 2021, 15:18 Vedete
Pe aceeași temă