Coșmarul prin care a trecut un pacient internat în spital, după ce s-a infectat cu noul coronavirus: ”M-au lăsat să agonizez în salon”

Publicat: 17 Mar. 2021, 12:36 Arhiva

Un pacient care a fost transferat de la spitalul din Slobozia în Capitală, la ”Marius Nasta”, a povestit că a trecut prin momente grele. Bărbatul a mărturisit că ar fi fost lăsat ”să agonizeze în salon”.

Un bărbat pe nume Valentin C, care a fost transferat dintr-un spital din Slobozia în Capitală, la ”Marius Nasta”, mărturisește că a trecut prin momente grele, deoarece, spune el, cadrele medicale l-ar fi tratat cu dezinteres și a fost nevoit să își cumpere singur medicamentele, iar în unitatea spitalicească nu ar fi existat nici perfurzoare. Starea lui de sănătate se înrăutățise, astfel că medicii din Slobozia au decis să în transfere într-un spital din București. Însă, în unitatea spitalicească unde a ajuns, nu ar fi fost tratat corespunzător, iar timp de patru zile ar fi fost lăsat să ”agonizeze în salon”. Bărbatul ar dori să ceară despăgubiri spitalului.

„Am fost transferat de la Slobozia, la Institutul Marius Nasta pe data de 22 februarie. Până pe data de 26 februarie m-au lăsat să agonizez în salon, fără să-mi prescrie medicaţia necesară! Mi-au administrat doar Paracetamol şi Codeină, deşi starea mea de sănătate nu era deloc bună”, a spus pacientul, arată Adevărul.ro.

Coșmarul prin care a trecut un pacient internat în spital: ”Nici perfuzoare nu aveau, a trebuit să-mi cumpăr singur”

Pacientul a mai spus că pe fișa medicală ar fi fost trecute terapii medicamentoase de care el nu ar fi beneficiat: „Am aflat că mi-au dat şi Remdesivir, şi Cefort, şi multe tratamente specifice, dar pe care mie nu mi le admi­nistra nimeni, pentru că ele, de fapt, nu existau în spital”.

„Mi s-au făcut analize medicale, chiar şi un examen CT. Le-am întrebat pe asistente despre rezultatele mele şi mi-au zis că ele nu au voie să comunice, ci să aştept să vină medicii. Iar medicii erau de negăsit.

Pe data de 26 mi-au dat o doză şoc de Remdesivir. Medicul care a venit la mine mi-a zis că a reuşit să facă rost de la un alt spital! Deci ei au scris în foaia medicală că mi l-au administrat mai devreme însă… La momentul respectiv, adică atunci când eu am ajuns la spital, nu-l aveau în farmacie! Nici perfuzoare nu aveau, a trebuit să-mi cumpăr singur. A fost o experienţă pe care nu o doresc nimănui”, a mai povestit el.

6118 cazuri noi și 133 de decese în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus România, 16 martie 2021. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6118 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 133 de decese. La ATI sunt 1226 de pacienți internați.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.361.756 de teste RT-PCR și 451.560 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.186 de teste RT-PCR (16.882 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.304 la cerere) și 12.185 de teste rapide antigenice.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 17 Mar. 2021, 12:36 Arhiva
Pe aceeași temă