Cine furnizeaza caldura daca RADET intra in faliment? Ce raspuns au primit bucurestenii

Publicat: 19 feb. 2019, 15:37 Autor: D. C. News 2

Zilele acestea, locuitorii din Bucuresti au avut parte de o spaima in momentul in care s-a aflat ca RADET intra in faliment.

Cine furnizeaza caldura daca RADET intra in faliment? Ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public cu privire la posibilitatea intrării în faliment a Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, Electrocentrale București S.A. (ELCEN) a făcut, marți, câteva precizări.

„În eventualitatea intrării în procedură de faliment a RADET, ELCEN are disponibilitatea de a asigura energia termică necesară populației în condițiile asigurării plății energiei termice și a subvenției de către PMB. Mai mult decât atât, ELCEN își manifestă deschiderea și disponibilitatea pentru identificarea unor soluții legale care să permită funcționarea optimă a serviciului public de termoficare în municipiul București”, au precizat, marți, reprezentanții ELCEN, într-un comunicat de presă.

Cine furnizeaza caldura daca RADET intra in faliment?

Reprezentanții dau asigurări că nu va fi periclitată niciun moment furnizarea agentului termic. Acestia recomandă populației să abordeze această situație cu calm.

„ELCEN dezminte afirmațiile făcute în spațiul public potrivit cărora eventuala intrare în faliment a RADET ar atrage imediat falimentul ELCEN. În acest sens, se evidențiază necesitatea ca Primăria Municipiului București să își îndeplinească în continuare responsabilitatea de achitare a subvenției conform obligațiilor asumate”, au subliniat reprezentanții ELCEN.

Ce spun reprezentanții ELCEN

În ceea ce privește planul de reorganizare al RADET supus votului Adunării Creditorilor, ELCEN a precizat că, încă de la depunerea acestuia, respectiv din februarie 2018, a atras atenția, în acord cu poziția creditorilor ELCEN, asupra faptului că varianta de plan propusă nu întrunește condițiile de legalitate și viabilitate pentru a putea fi votat de către creditori și a solicitat modificarea acestuia, precum și aprobarea de către CGMB.

„Punctul de vedere al ELCEN a fost însușit și de ceilalți creditori ai RADET, conform deciziilor luate în Comitetul Creditorilor RADET. ELCEN își va menține poziția exprimată în mod constant pe parcursul procedurii de insolvență a RADET de a susține reorganizarea acestei societăți, însă doar cu recuperarea creanțelor creditorilor RADET la un nivel satisfăcător, astfel cum este prevăzut și în Planul de reorganizare al ELCEN. Întreaga responsabilitate pentru potențiala deschidere a procedurii de faliment este a administratorilor RADET care au refuzat în mod constant să dea curs solicitărilor creditorilor RADET de modificare a Planului de reorganizare în oglindă cu Planul de reorganizare al ELCEN”, au explicat reprezentanții ELCEN.

Referitor la activitatea proprie, ELCEN a precizat faptul că societatea se află în procedură de reorganizare judiciară, judecătorul-sindic confirmând, la data de 22 octombrie 2018, Planul de reorganizare al ELCEN.

„Administratorii ELCEN depun eforturi pentru reorganizarea activității societății conform Planului de reorganizare confirmat. ELCEN urmărește asigurarea unei stabilități la nivelul sistemului, luând toate măsurile necesare pentru evitarea oricăror riscuri ce ar putea afecta condițiile decente de trai ale locuitorilor racordați la sistemul centralizat de termoficare”, au concluzionat reprezetanții ELCEN.

Publicat: 19 feb. 2019, 15:37 Autor: D. C. News 2
Pe aceeași temă