Cine este Roxen, tânăra artistă care va reprezenta România la Eurovision

Publicat: 17 Feb. 2020, 11:01 Vedete
Cine este Roxen, tânăra artistă care va reprezenta România la Eurovision

Cântăreaţa Roxen, pe numele real Larisa Roxana Giurgiu, în vârstă de 20 de ani,  va reprezenta România la concursul Eurovision în acest an. Competiția se va desfăşura în Olanda, în luna mai.

Roxen s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. Are deja două piese în topurile muzicale ale momentului: „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”, care sunt difuzate în heavy rotation, atât la radiourile din România, cât şi în playlist-urile televiziunilor de specialitate.

În doar câteva săptămâni de la lansare, piesa „You don’t love me” s-a regăsit în playlist-urile celor mai relevante radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazahstan, Estonia şi Moldova, însumând peste 8 milioane de vizualizări pe YouTube.

„În copilărie am participat la diverse concursuri şi festivaluri, însă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel şi visam să cânt pe scene mari şi să mă adresez publicului. Acum sunt emoţionată şi provocată în acelaşi timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort.

Dar asta îmi place, mereu m-am simţit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viaţa mea. Mă bucur şi sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia şi atenţia îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”, a declarat Roxen, după câștigarea concursului național Eurovision.

Cine este Roxen, dincolo de muzică

Roxen este preocupată de protecţia mediului şi i-ar plăcea ca oamenii să aibă mai mare grijă de natură şi de planetă. De altfel, crede că natura este cea care „sculptează” oamenii, de milenii: „În definitiv, fiecare floare e un suflet care înfloreşte în natură. La fel ca oamenii.”

Artista este pasionată de pictură, meditaţie, călătorii, dans şi lectură. Roxen şi-ar dori ca muzica ei să poată călători dincolo de planeta Pământ, în Univers. I-ar plăcea ca oamenii să vadă şi să înţeleagă mult mai clar imaginea de ansamblu şi să renunţe să mai caute imperfecţiuni în orice, relatează tvr.ro.

De-a lungul anilor, Roxen a trecut prin multe situaţii dificile, însă a reuşit să le depăşească prin ambiţie şi perseverenţă, elemente care au ajutat-o şi în plan artistic, să ajungă în topurile muzicale şi să lupte pentru visul ei.

 

 

 

Publicat: 17 Feb. 2020, 11:01 Vedete
Pe aceeași temă