Cine a fost Ted Bundy, cel mai odios criminal in serie. Este personaj de serial, pe Netflix!

Publicat: 28 Jan. 2019, 17:21 News 3

Ted Bundy e privit in continuare drept o reprezentare a raului, dar si unul dintre cei mai odiosi criminali in serie.

Ted Bundy, criminal in serie temut de o lume intreaga. Un nou serial de pe Netflix a readus in atentie una dintre cele mai controversate minti de ucigas din toate timpurile. Mai exact, in mini-serie sunt prezentate si conversatiile cu acesta, in care face marturisiri sinistre.

Theodore Robert Cowell, pe numele sau complet, s-a nascut la data de 24 noiembrie 1946 intr-un centru destinat mamelor singure din Burlington, Vermont, SUA. In certificatul de nastere paternitatea i-a fost atribuita unui veteran al fortelor aeriene, Lloyd Marshall, dar mama sa lui Ted Bundy, Eleanor Louise, a sustinut ca, de fapt, tatal este un alt veteran numit Jack Worthington.

Ted Bundy: profil de criminal

O ipoteza si mai socanta, insa, a dus la faptul ca Eleanor a fost violata de propriul tata. O parte dintre membrii familiei il suspectau pe Samuel Cowell si il considerau un real tiran. Pentru a evita dispretul public, mama celui care avea sa devina Ted Bundy, criminal in serie, s-a mutat intr-un centru pentru mamele singure.

Cine a fost Ted Bundy, cel mai odios criminal in serie. Este personaj de serial, pe Netflix

Ted a aflat adevarul chiar de la bunicii sai, iar pe perioada copilariei a crezut ca Eleanor este sora lui mai mare. S-au mutat in Tacoma, Washington, si acolo ea s-a casatorit cu John Bundy, care l-a adoptat pe Ted si i-a dat numele sau de familie.

Autoritatile americane au presupus ca prima crima pe care Ted Bundy a comis-o vreodata a fost la varsta de 14 ani, cand a ucis o fetita. Probele nu au fost niciodata suficient de elocvente incat sa poate fi condamnat si pentru aceasta fapta.

Banuiala agentilor FBI este ca el a ucis peste 100 de persoane. Ted Bundy a confirmat acest lucru cand le-a spus „Mai adaugati o cifra si veti avea numarul corect” agentilor care il intrebasera daca a omorat 30 de persoane. El a ademenit si ucis in special fete tinere sau femei, pe care le-a lovit in mod repetat cu obiecte contondente, sau le-a strangulat.

Povestea de iubire dintre Ted Bundy si Carole Ann Boone

In august 1975, Ted Bundy a refuzat sa opreasca la semnalul politiei pentur un control de rutina. Cand a fost prins, s-a descoperit ca avea in vehicul obiecte incriminatorii. Printre acestea se numarau o masca, o bara de metal, catuse si saci de gunoi. A fost arestat si condamnarea sa la inchisoare a venit abia peste un an, la jumatatea lui 1976.

In ianuarie 1980, pe cand era judecat pentru moartea lui Kimberly Leach, o fetita de doar 12 ani ucisa in Jacksonville, procesul s-a incheiat cu o noua condamnare. Ted Bundy s-a folosit de o lege veche din Florida care permitea ca o „declaratie” facuta in sala de tribunal sa se constituie intr-un mariaj legal. Criminalul in serie a cerut-o in casatorie pe Carol Anne Boone. Tanara i-a fost colega de facultate si l-a urmat in Florida sa ii fie aproape. Ea s-a grabit sa accepte si Ted Bundy a anuntat completul de judecata ca sunt casatoriti.

Fiica lui Ted Bundy

Cateva ore mai tarziu, Ted Bundy a fost condamnat la moarte. In urma vizitelor conjugale care au urmat, din partea lui Carol Anne Boone, pana la finalizarea sentinei ucigasului, ei si-au consumat mariajul si femeia a ramas insarcinata.

Cine a fost Ted Bundy, cel mai odios criminal in serie. Este personaj de serial, pe Netflix

In luna octombrie din anul 1982, sotia lui Ted Bundy a dat nastere unei fetite, ce a primit numele de Rose. Patru ani mai tarziu, aceasta s-a mutat alaturi de fiica ei la Washington si de atunci nu se mai stie nimic oficial despre ele.

Pe data de 24 ianuarie 1989, la ora 7:06, Ted Bundy, criminal in serie temut de o intreaga natiune americana, a fost trimis pe scaunul electric. A fost electrocutat cu 2000 de volti, timp de doua minute, in inchisoarea de stat din Florida. Sentinta a venit pentru uciderea a doua tinere si aunei fetite.

Conversatii cu un ucigas: serial despre Ted Bundy, pe Netflix

Numarul victimelor sale a fost, insa, unul cu mult mai mare. Criminalul in serie a admis uneori ca e vorba despre 30 sau 35 de omoruri, dar in alte cazuri lasa sa se inteleaga ca a omorat peste 100 de persoane. Trupurile doar a 20 dintre victimele sale au fost gasite de oamenii legii. Aceste informatii sunt prezentate si in cel mai nou serial de pe platforma de streaming Netflix, numit „Conversatii cu un ucigas: Ted Bundy”.

„Nu arata asa cum va ganditi voi ca arata cand ciopartesti trupul unei fete tinere”, poate fi auzit cum spune criminalul in serie. Documentarul il prezinta pe Ted Bundy in diverse interviuri care nu au mai fost date publicitatii pana acum. El a fost supranumit „Jack Spintecatorul Americii”.

Decesul sau a fost pronuntat la ora 7:16, si a fost intampinat cu urale de cateva sute de persoane care se adunasera in fata inchisorii americane. Ultimele cuvinte ale lui Ted Bundy au fost „As vrea sa le transmit familiei si prietenilor toata dragostea mea”. Procesul ucigasului a fost primul transmis la TV, din istoria americana a televiziunii.

(sursa: descopera.ro)

Publicat: 28 Jan. 2019, 17:21 News 3
Pe aceeași temă