Chiria costa un dolar pe an intr-un orasel german! Locuitorii se bucura de acest privilegiu de 500 de ani! VIDEO

Publicat: 05 Jun. 2019, 16:10 Life

Locul in care chiria costa sub un euro este situat in Germania. Oamenii platesc aceeasi suma pentru a sta acolo, inca din anul 1520.

Chiria costa un dolar pe an, in oraselul german Fuggerei. Totusi, trebuie respectate si anumite conditii, de catre chiriasi, pentru a se putea bucura de un asemenea privilegiu. Complexul de locuinte, ce mai mult seamana cu un cartier, e situat la periferia Augsburgului.

Plata pentru un an de chirie nu s-a schimba in ultimii 500 de ani. Locul a fost fondat in 1515 de catre un bogat afacerist. Se numea Jakob Fugger si a intentionat sa le ofere un sprijin celor nevoiasi din Augsburg.

Chiria costa un dolar pe an, in Fuggerei!

De aceea a si fondat acest complex de locuinte, care ii poarta numele si in ziua de astazi. Familia Fugger s-a stabilit in orasul german care era infloritor in acea perioada, in secolul al 14-lea. Au pus bazele unei afaceri de mare succes in domeniul vestimentar. Vila din Miami a lui Al Capone este scoasa la vanzare

Chiria costa un dolar pe an intr-un orasel german

Totodata, in secolul al 16-lea, familia Fugger era considerata una dintre cele mai bogate si prospere, din intregul Augsburg. Aveau operatiuni inclusiv in domeniul imobiliar sau in zona bancara.

Jakob Fugger a ajuns cel mai bogat bancher din oras. Porecla sa era „bogatul”, insa barbatul nu si-a uitat niciodata valorile adevarate de familie. De aceea a construit complexul Fuggerei. Voia sa le dea celor nevoiasi un ajutor si sa ofere comunitatii primitoare ceva inapoi.

Ce conditii le-au fost impuse chiriasilor

Visul sau era acela de a le da celor saraci o locuinta pe care si-o puteau permite. Singura cerinta pe care o avea la viitorul chirias era aceea ca persoana sa fie catolica. Dar si sa fie inregistrata cu domiciliul in Augsburg de cel putin doi ani de zile.

Doritorii trebuiau sa mai promita si ca vor stinge lumina pana in ora 22:00. Chiriasii mai trebuiau sa se roage si pentru familia binefacatoare a lui Jakob Fugger, de trei ori pe zi, la biserica din zona. Regulile se aplica si in 2019!

Astfel, chiria costa un dolar pe an, acest lucru fiind stabilit de insusi Jakob Fugger, in anul 1520.
Rezidentii din oraselul german platesc un guilder pe luna la chirie, datorita unui fond special care a fost infiintat cu cinci secole in urma. A fost insa ajustat la inflatie, ceea ce inseamna 0,88 euro, pe an.

Cei din Fuggerei mai trebuie sa plateasca si 0,88 euro pentru intretinerea bisericii locale, alaturi de alti 85 de euro pentru caldura si alte utilitati. Sumele sunt insa total absurde fata de cele regasite in prezent. Casa pe roti de 10.000 de dolari

Publicat: 05 Jun. 2019, 16:10 Life
Pe aceeași temă